Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφυλακίστηκε χθες, έπειτα από έξι χρόνια, ο Νίκος Ρωμανός που είχε καταδικαστεί το 2013 μαζί με άλλα τρία άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στον Βελβεντό Κοζάνης, αλλά και για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο σπίτι του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο Νίκος Ρωμανός αποφυλακίστηκε ενώ είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια κάθειρξη, αλλά με πρόσφατη απόφασή του ο Αρειος Πάγος σηματοδότησε την πρόωρη αποφυλάκισή του, καθώς του αναγνώρισε επί της ουσίας ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς στη φυλακή, οδηγώντας έτσι το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε μείωση της ποινής του σε 14 χρόνια. Συγκεκριμένα, για την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς στον Ν. Ρωμανό είχε προηγηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου, στον οποίο είχε προσφύγει ο νεαρός, μετά την αρχική καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το 2018, το οποίο δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Το ανώτατο δικαστήριο αναίρεσε την απόφαση ως προς το σκέλος των ελαφρυντικών και έτσι η υπόθεση επανεξετάστηκε από το δικαστήριο, το οποίο ευθυγραμμίστηκε με το σκεπτικό των ανώτατων δικαστών. Ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς για την αποφυλάκιση του εντολέα του δήλωσε πως «έκλεισε ένας κύκλος δικαστικής εμπλοκής έξι και πλέον ετών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή