Χαλκιδική: Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Χαλκιδική: Προβλήματα ηλεκτροδότησης

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλη κινητοποίηση με συντονιστή τον ίδιο τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική, όπου η φονική κακοκαιρία έπληξε το δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης αλλά και τις υποδομές μεταφοράς, βυθίζοντας την περιοχή εν μέσω τουριστικής σεζόν στο σκοτάδι.

Συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και προσωπικό των συνεργαζόμενων υπεργολάβων που προσφέρθηκε εθελοντικά, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες το ταχύτερο δυνατόν. Από νωρίς το μεσημέρι είχε αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, ενώ μέχρι αργά το βράδυ αποκαταστάθηκε και στο δεύτερο με εξαίρεση ένα κάμπινγκ κοντά στο Πόρτο Καρράς όπου το έργο των συνεργείων δυσκολεύτηκε λόγω της πτώσης μεγάλων πεύκων.

Στο σκοτάδι παραμένει το πρώτο πόδι λόγω της απώλειας δύο ιστών στη γραμμή μεταφοράς Μουδανιών-Κασσανδρείας. Τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έχουν εγκαταστήσει ειδικό φωτισμό για να συνεχίσουν να εργάζονται κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την περάτωση των εργασιών σταθεροποίησης των ιστών το ταχύτερο δυνατόν, σύμφωνα με την ενημέρωση του Διαχειριστή. Επιπλέον, οχήματα και εξοπλισμός έχουν μεταφερθεί στον χώρο των επισκευών με κινητοποίηση από τη Νότια Ελλάδα, την Αττική και όλη την Βόρεια Ελλάδα που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι ελλείψεις εφεδρικών γεννητριών από πλευράς της ΔΕΗ δυσκολεύουν τα πράγματα, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα προσωρινής εναλλακτικής ηλεκτροδότησης. Ο υπουργός Ενέργειας κ. Χατζηδάκης αναζήτησε ο ίδιος στην αγορά μεταξύ των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών γεννήτριες, όπως και από τον στρατό, ενώ απευθύνθηκε και σε εταιρεία της Ελβετίας, η οποία εμφανίστηκε πρόθυμη να βοηθήσει αλλά η μεταφορά τους απαιτεί τρεις ημέρες.

Μέχρι χθες το βράδυ, πάντως, στην περιοχή δεν είχε φτάσει καμία γεννήτρια, ενώ μέσα στη νύχτα αναμένεται η μεταφορά στη Χαλκιδική 14 μικρών γεννητριών του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες σε ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων στην περιοχή της Κασσάνδρας, ώστε να διασφαλιστεί η υδροδότηση των κατοίκων.

Ο ΑΔΜΗΕ στις σχετικές ανακοινώσεις του απέφυγε να μιλήσει για χρόνο αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, γεγονός που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος. Η πλευρά των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ, πάντως, εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό οι βλάβες να αποκατασταθούν νωρίς το Σάββατο. Στη Χαλκιδική βρίσκεται από χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μανούσος Μανουσάκης για τον συντονισμό των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή