Παρουσιάζονται οι εργασίες ανασκαφής και τα έργα αναστήλωσης στο μυκηναϊκό κέντρο της Ικλαινας

Παρουσιάζονται οι εργασίες ανασκαφής και τα έργα αναστήλωσης στο μυκηναϊκό κέντρο της Ικλαινας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιείται αύριο στην Ικλαινα του δήμου Πύλου-Νέστορος. Κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν οι εργασίες ανασκαφής αλλά και τα έργα αναστήλωσης που θα ακολουθήσουν στο λαμπρό μυκηναϊκό κέντρο της Ικλαινας, το οποίο έφερε στο φως η σκαπάνη του καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Μιζούρι Μιχάλη Κοσμόπουλου. 

Παρουσιάζονται οι εργασίες ανασκαφής και τα έργα αναστήλωσης στο μυκηναϊκό κέντρο της Ικλαινας-1

Η ημερίδα, η οποία θα ανοίξει στις 11. π.μ. στο καφεστιατόριο Τέρψη, με τους χαιρετισμούς του δημάρχου του δήμου Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, του νέου δημάρχου κ. Παναγιώτη Καρβέλα και τοπικών παραγόντων, αφορά την αποκατάσταση και ανάδειξη σε κέντρο ενημέρωσης της ανασκαφής, του παλιού δημοτικού σχολείου της Ικλαινας. Το αποκατεστημένο σχολείο θα λειτουργεί και ως πολιτιστικό κέντρο της περιοχής.

Παρουσιάζονται οι εργασίες ανασκαφής και τα έργα αναστήλωσης στο μυκηναϊκό κέντρο της Ικλαινας-2

Θα μιλήσει  ο καθηγητής κ. Μιχάλης Κοσμόπουλος, για όλο το σχέδιο «αναστήλωσης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Ικλαινας». Στη συνέχεια, η κ. Πέπη Γαβαλά, Δρ. Προϊσταμένη Γ.Α.Κ. Λακωνίας θα κάνει μια ιστορική αναδρομή («Εν Ικλαίνη και εν τω κοινοτικώ γραφείω…1920-1980»), η κ. Αναστασία Μηλίτση, Δρ. Προϊσταμένη Γ.Α.Κ. Μεσσηνίας θα αναφερθεί στη  «στοιχειώδη εκπαίδευση στην  Ικλαινα από την Καποδιστριακή εποχή έως σήμερα», ενώ οι κ. Αμαλία και Φώτης Μαυρακάνας, οι «τελευταίοι δάσκαλοι» θα ξετυλίξουν τις «Αναμνήσεις από το δημοτικό σχολείο Ικλαινας».

Παρουσιάζονται οι εργασίες ανασκαφής και τα έργα αναστήλωσης στο μυκηναϊκό κέντρο της Ικλαινας-3

Την ημερίδα θα κλείσουν οι κ. Γιάννης Γεώργιζας και Δώρα Ανδρινοπούλου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τον «νέο σχεδιασμό της ανακατασκευής του σχολείου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή