Συνταξιδιώτης στο… όνειρο μέσω της travelhut

Συνταξιδιώτης στο… όνειρο μέσω της travelhut

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κ. Ιουλία και η κ. Ευτυχία, αμφότερες άνω των 60, γνωρίστηκαν πριν από ενάμιση χρόνο. Online. «Από την πρώτη μας κουβέντα στο τσατ μου είχε πει “θέλω να πάω στη Βενετία από μικρή και όλο κάτι γίνεται και δεν τα έχω καταφέρει…”» διηγείται η Ιουλία. «Εισιτήρια βρήκα εγώ από κάποια προσφορά σε ένα πρακτορείο – η Ευτυχία δεν είναι πολύ καλή σε αυτά. Κανονίσαμε για καφέ στο Ζάππειο για να γνωριστούμε από κοντά, μου φάνηκε μια χαρά άνθρωπος! Επόμενο ραντεβού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου η Ευτυχία ήταν εκεί τρεις ώρες νωρίτερα από τον ενθουσιασμό της». Τα υπόλοιπα γράφτηκαν για πάντα στις αναμνήσεις τους. Η Βενετία ήταν ό,τι ονειρεύονταν, κι ακόμα παραπάνω.

Οι δύο κυρίες γνωρίστηκαν μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης travelhut.gr, που κλείνει φέτος τρία χρόνια λειτουργίας. Πρόκειται για μια ταξιδιωτική κοινότητα, που φέρνει κοντά όλους εκείνους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αλλά… δεν βρίσκουν παρέα. Απλώς εγγράφεσαι στην κοινότητα και ανάλογα με τα κριτήρια και τις επιλογές σου (π.χ. αν σου αρέσει να ταξιδεύεις με αεροπλάνο ή μηχανή, αν αγαπάς το camping ή τα πολυτελή ξενοδοχεία κ.ά.), η πλατφόρμα σου προτείνει μέλη με τις ίδιες ταξιδιωτικές ανησυχίες. Το travelhut.gr απαριθμεί σήμερα περισσότερους από 6.000 ενεργούς ταξιδιώτες, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 24.000 ταξίδια σε πάνω από 1.200 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Ηδη, 169 ταξιδιώτες έχουν ήδη επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, 110 την Κούβα, 100 τη Μπανγκόκ και 46 το εξωτερικό Μπαλί, ενώ 1.496 έχουν φύγει για Ιταλία, 782 έχουν επισκεφθεί τη Γαλλία, 832 τη Γερμανία, 749 την Ισπανία κ.λπ. Η Ικαρία, τα Χανιά, η Σαμοθράκη, η Ρόδος, η Μήλος είναι από τους πιο δημοφιλείς εγχώριους προορισμούς.

Βενετία όμως είναι μόνο μία, όπως θα έλεγε η Ευτυχία. «Νιώσαμε και οι δύο παιδιά. Τίποτα δεν θυμίζει εκεί την εποχή μας. Μπράβο μας, αυτό έχω να πω. Είπαμε αν είμαστε καλά, να το ξανακάνουμε σε 2-3 χρόνια. Αν κι εγώ τότε θα έχω πατήσει τα 70…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή