ΕΜΥ: Νύχτα έντονων καιρικών φαινομένων στη βόρεια Ελλάδα

ΕΜΥ: Νύχτα έντονων καιρικών φαινομένων στη βόρεια Ελλάδα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πρόσκαιρα ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν τη δυτική Στερεά, σύμφωνα με Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι πολύ μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από σήμερα τη νύχτα στο νομό Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό και τη Χαλκιδική και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στις Σποράδες, τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διαβεβαιώνει ότι έχει θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας – επιφυλακής όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την περίπτωση αντιμετώπισης έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Μεταξύ των οδηγιών που δίνονται είναι οι πολίτες να βεβαιωθούν ότι δεν είναι φραγμένα τα λούκια και οι υδρορροές των σπιτιών τους, να αναβάλουν προγραμματισμένες και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να προστατεύονται από τη χαλαζόπτωση, κ.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή