Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στη Ναυπακτία (φωτογραφίες)

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στη Ναυπακτία (φωτογραφίες)

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημιές σε σπίτια, λόγω εισροής υδάτων, στην αγροτική οδοποιία, εξ΄αιτίας καταπτώσεων χωμάτινων όγκων, καθώς και σε ακτές, λόγω φερτών υλικών, είναι τα πρώτα προβλήματα που καταγράφονται στην περιοχή της Ναυπακτίας και του Αντιρρίου μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Τέγας.

Επίσης, ο Χρήστος Τέγας λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Ναυπακτίας εργάζονται συνεχώς για τον καθαρισμό δρόμων από φερτά υλικά, ώστε να γίνεται χωρίς προβλήματα η πρόσβαση των κατοίκων σε σπίτια και καταστήματα.

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στη Ναυπακτία (φωτογραφίες)-1

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια.

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στη Ναυπακτία (φωτογραφίες)-2

 

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Εθνική οδό Αντιρρίου – Ναυπάκτου, καθώς τα νερά του Πλατανίτη έφτασαν το ένα μέτρο με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, επίσης ζημιές έγιναν στο Γρίμποβο, την Ψανήκαι στην Καλυδώνος.

Προβλήματα και στο Αντίρριο με τα νερά να έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους.

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν στη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου, ενώ στις εικόνες του Nafpaktia news.gr απεικονίζονται οι καταστροφές στα αυτοκίνητα και τις περιουσίες των κατοίκων που επλήγησαν.

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στη Ναυπακτία (φωτογραφίες)-3

Επίσης, μεγάλη ζημιά υπέστη ο δρόμος προς το αρχαίο θέατρο Μακύνειας.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, οι παραλίες Ρίζας και Μακύνειας υπέστησαν επίσης μεγάλη ζημιά.

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στη Ναυπακτία (φωτογραφίες)-4

Απεγκλωβίστηκαν 1.000 άτομα από κέντρο διασκέδασης στο Δρέπανο

Προβλήματα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία προκάλεσαν σήμερα τα ξημερώματα τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στο Δρέπανο της Αχαΐας εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης, σύμφωνα με την Αστυνομία, περισσότερα από 1.000 άτομα, λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, όπου σε συνεργασία με την «Ολυμπία Οδό» έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε εγκλωβισμός αυτοκινήτων στο τούνελ της Κλόκοβας, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από το Αντίρριο μέχρι την Γαβρολίμνη.

Παράλληλα, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην Αιτωλοακαρνανία είχε διακοπεί η κυκλοφορία και στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, προκειμένου να μην φθάνουν στα σημεία του αποκλεισμού περισσότερα αυτοκίνητα.

Ναύπακτος: Περίπου 55 άτομα διέσωσε σήμερα τα ξημερώματα η Πυροσβεστική υπηρεσία

Περίπου 55 άτομα που κινδύνευαν εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων διέσωσε σήμερα τα ξημερώματα η Πυροσβεστική υπηρεσία στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον 'Αγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην «Ιονία» οδό.

Μάλιστα η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εξακολουθεί να είναι μεγάλη, αφού στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα 80 πυροσβέστες με 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβοι της 6ης ΕΜΑΚ.

Ειδικότερα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Οι πυροσβέστες μετέφεραν δύο άτομα από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υψηλότερους ορόφους. Επίσης ακόμη 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στον 'Αγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο, ενώ στην γειτονική περιοχή της Μακύνειας διασώθηκαν τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτι.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί σε τούνελ της «Ιονίας» Οδού, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 20 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Τέλος, στην περιοχή του Δρεπάνου Αχαΐας, όπου είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες θαμώνες κέντρου διασκέδασης, η Πυροσβεστική μετέφερε 58 άτομα σε ασφαλή σημεία, ενώ στην επιχείρηση απεγκλωβισμού πήραν μέρος 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή