Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για τον Μάριο Σαλμά

Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για τον Μάριο Σαλμά

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αρχείο μπαίνει με διάταξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη η υπόθεση της Novartis, σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί όπως και άλλων εννέα πολιτικών στην υπόθεση από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.

Η υπόθεση για τον Μάριο Σαλμά  αρχειοθετήθηκε διότι δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του απ΄όσα είχαν καταμαρτυρήσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες, οι καταθέσεις των οποίων είχε επικριθεί από την πρώτη στιγμή ως αναξιόπιστες και ως κατασκευασμένες.

Η αρχειοθέτηση για τον πρώην υπουργό είναι η πέμπτη κατά σειρά στην υπόθεση της Novartis, καθώς ήδη έχουν μπει στο αρχείο προ των ευρωεκλογών οι υποθέσεις για τους Παν. Πικραμένο, αντιπρόεδρο σήμερα της κυβέρνησης, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Κουτρουμάνη και τον Αλέξανδρο Λυκουρέτζο.

Δεν έχουν ακόμα αρχειοθετηθεί, αν και πληροφορίες κατά καιρούς ανέφεραν ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε προχωρήσει σε αρχειοθέτηση, οι υποθέσεις σε σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και τον ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπως και για τον υπουργό πλέον Αδωνι Γεωργιάδη.

Σημειωτέον ότι για κανένα από τους αρχικά εμπλεκόμενους πολιτικούς δεν έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματισμό, όπως είχαν αναφέρει στις αμφιλεγόμενες μαρτυρίες τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες τους οποίους εμπλεκόμενοι πολιτικοί έχουν μηνύσει από την πρώτη στιγμή.

Για τον Μάριο Σαλμά ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής που επόπτευσε των ερευνών και έχει προβεί σε σειρά καταγγελιών για παραβάσεις των εισαγγελέων κατά την έρευνα, έχει μεταξύ άλλων καταγγείλει ότι ήταν ανάμεσα σε τρεις πολιτικούς για τους οποίους η Ελένη Τουλουπάκη είχε προαποφαςίσει διώξεις από τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς στοιχεία. Οι άλλοι δύο ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τελικά εκλήθη ως ύποπτος πριν από τις εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή