ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίτηση αποφυλάκισης από τον Γ. Αντωνόπουλο

Αίτηση αποφυλάκισης από τον Γ. Αντωνόπουλο

Aίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, που είναι κρατούμενος και εμπλέκεται στην υπόθεση της Energa, καθώς έγινε απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του, αλλά πρόσφατα και σε υπόθεση που ονομάζεται «μαφία των φυλακών».

Ο δικηγόρος σε υπόμνημά του, που είναι πολυσέλιδο, αριθμεί 50 σελίδες, προβαίνει σε αποκαλύψεις οι οποίες ετέθησαν υπόψη του ειδικού ανακριτή που χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας Ευτύχη Νικόπουλου και ο οποίος έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης με τους Aλβανούς κακοποιούς και την εμπλοκή δικηγόρων σε έκνομες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Αντωνόπουλος, ζητώντας την αποφυλάκισή του, παρέδωσε στον εφέτη – ειδικό ανακριτή το απολογητικό του υπόμνημα, ενώ έδωσε προ ημερών και συμπληρωματική απολογία στις φυλακές της Κορίνθου όπου τον επισκέφθηκε ο ίδιος ο κ. Νικόπουλος. Στο υπόμνημά του κατονομάζει ως υπαίτιους της ποινικής εμπλοκής του τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, τους συνηγόρους του, καθώς και άλλους δικηγόρους που ενεπλάκησαν στις υποθέσεις της Energa, της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του. Κατά τους ισχυρισμούς του, «στοχοποιήθηκε» από τον Αριστείδη Φλώρο λόγω του ότι ήταν απέναντι στην υπόθεση της Energa ως δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «μεθόδευση» εις βάρος του και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η ενοχοποίησή του, «εάν δεν ξεπερνά ευθέως, εγγίζει τα όρια της ανηθικότητας και ανεντιμότητας». Τέλος, τονίζει ότι μάρτυρες επικαλούνται ως μοναδική πηγή γνώση τους έναν εκλιπόντα (τον αείμνηστο ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο).