Καταγγελία για κακοποίηση άνδρα από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια – Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.

Καταγγελία για κακοποίηση άνδρα από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια – Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διενέργεια διοικητικής έρευνας διέταξε η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τις καταγγελίες ιδιωτών για τη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος διερχόμενου πεζού στον οποίο οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διενεργήσουν έλεγχο.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ακούγεται ένας άνδρας σε κατάσταση πανικού, να ουρλιάζει και να φωνάζει για βοήθεια, όντας περικυκλωμένος από άνδρες των ΜΑΤ, ενώ επαναλαμβάνει ότι αυτό που του συμβαίνει είναι χωρίς λόγο και ότι δεν έχει κάνει τίποτα.

Στη συνέχεια, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους παρενέβησαν στο περιστατικό, λέγοντας ότι ο άνδρας έχει ανάγκη απο ασθενοφόρο, καθώς «δεν μπορεί να αναπνεύσει». Ακόμη, κάποιοι άλλοι ακούγονται να προσπαθούν να τον καθησυχάσουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 00:35 της 16ης Ιουλίου στη Χαριλάου Τρικούπη, κοντά στα γραφεία πολιτικού κόμματος και ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία στο σημείο, επιχείρησαν να διενεργήσουν έλεγχο στον άντρα που περνούσε πεζός από την οδό.

Ακολούθως, ο άνδρας, ο οποίος αρνήθηκε τον έλεγχο, άρχισε να βρίζει τους αστυνομικούς και να κάνει άσεμνες χειρονομίες.

Επιπλέον, για να αποφύγει τον έλεγχο τράπηκε σε φυγή και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που τον ακολούθησαν στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Δερβενίων.

Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν αντιστάθηκε σθεναρά, απωθώντας τους με τα χέρια και τα πόδια του, ενώ παράλληλα τους απειλούσε φραστικά.

Κατά τη διαδικασία της δέσμευσής του, χτύπησε με λάκτισμα αστυνομικό, ο οποίος τραυματίσθηκε και μεταφέρθηκε στο "401" Γ.Σ.Ν.Α., όπου διαγνώστηκε με κάκωση στον αγκώνα του αριστερού του χεριού και αποχώρησε.

Ο ιδιώτης συνελήφθη, μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύθηκε στην Νευρολογική κλινική και θα εξέλθει σήμερα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, εξύβρισης, απείθειας, απειλής σε βάρος αστυνομικών και βίας κατά υπαλλήλων, ενώ με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή