ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από μηνιγγίτιδα ο θάνατος τουρίστριας

Από μηνιγγίτιδα ο θάνατος τουρίστριας

Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές στην Ελλάδα για μια 17χρονη Ιταλίδα, η οποία κατέληξε χθες τα ξημερώματα στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, η 17χρονη είχε προσβληθεί από μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο, η οποία είχε ραγδαία εξέλιξη. Η νεαρή διακομίσθηκε προχθές με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Νάξο, όπου παραθέριζε μαζί με την οικογένειά της, στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Εμφάνιζε έντονο πυρετό και εικόνα σηπτικού σοκ και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη είχε εμφανίσει ήπια συμπτώματα από την προηγούμενη εβδομάδα, πριν μεταβεί στη χώρα μας για καλοκαιρινές διακοπές. Κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Νάξο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε. Τα αρχικά συμπτώματα της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου συχνά μοιάζουν με εκείνα της γρίπης, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο. Τυπικά συμπτώματα, όπως είναι η αυχενική δυσκαμψία και το εξάνθημα, εμφανίζονται συνήθως σε όψιμες φάσεις της νόσου.

Παρά το γεγονός ότι και οι αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών ήταν ότι επρόκειτο για μηνιγγίτιδα, από χθες το πρωί κυκλοφορούσαν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η νεαρή είχε προσβληθεί από Εμπολα. Τις φήμες αυτές διέψευσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, που σε ανακοίνωσή του ξεκαθάριζε ότι «το επιδημιολογικό ιστορικό του εν λόγω περιστατικού δεν είναι συμβατό με τη νόσο Εμπολα».