Καθησυχάζει το υπουργείο Παιδείας

Καθησυχάζει το υπουργείο Παιδείας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνα δρόμου θα κάνει το υπουργείο Παιδείας για να καλυφθούν οι ανάγκες των νέων τμημάτων ΑΕΙ σε καθηγητές, ώστε να υποδεχθούν με την απαραίτητη ακαδημαϊκή επάρκεια τους φοιτητές τους τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, φέτος, στο μηχανογραφικό δελτίο περιλαμβάνονται 133 νέα τμήματα, εκ των οποίων τα 28 δεν αποτελούν μετεξέλιξη τμημάτων που ανήκαν έως πέρυσι στα ΤΕΙ, αλλά είναι εντελώς νέα. Το υπουργείο ζήτησε από τα ΑΕΙ να τους αναφέρουν εάν τα 133 τμήματα έχουν εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, καθώς και το απαραίτητο προσωπικό και τις υποδομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο αίτημα του υπουργείου δεν ανταποκρίθηκαν όλα τα ΑΕΙ. Μάλιστα, από τις απαντήσεις υπάρχουν ακόμη τμήματα χωρίς κανέναν διδάσκοντα. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου δήλωσε χθες στην «Κ» ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες. Ο τέως υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έχει δηλώσει πως εξασφάλισε πιστώσεις για προσλήψεις περίπου 300 συμβασιούχων, οι οποίοι θα κατευθυνθούν στα νέα τμήματα. «Βεβαίως, με συμβασιούχους δεν μπορεί να οργανωθεί το πρόγραμμα σπουδών», είπε στην «Κ» το ίδιο στέλεχος. Επίσης, από την προηγούμενη ηγεσία εξαγγέλθηκαν 500 διορισμοί καθηγητών σε όλα τα ΑΕΙ, ωστόσο η ολοκλήρωσή τους χρειάζεται σχεδόν 18 μήνες.

Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, πάντως, εάν επιθυμούν, μπορούν, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο μετά το 2011, να διαγράψουν τμήματα από το μηχανογραφικό τους έως και αύριο Παρασκευή στις 3 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή