ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΔΥ: Από μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο ο θάνατος της 17χρονης Ιταλίδας στο νοσοκομείο Νίκαιας

ΕΟΔΥ: Από μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο ο θάνατος της 17χρονης Ιταλίδας στο νοσοκομείο Νίκαιας

Τη διάγνωση μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου επιβεβαιώνουν τα ευρήματα του εργαστηριακού ελέγχου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τον θάνατο της 17χρονης Ιταλίδας που διακομίστηκε με υψηλό πυρετό και σηψαιμικό σοκ από τη Νάξο στο Νοσοκομείο Νίκαιας.

Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος είναι σοβαρή λοίμωξη που οφείλεται στο βακτήριο Neisseria meningitides το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα ή και σηψαιμία, σοβαρές επιπλοκές ακόμα και θάνατο, αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Η νεαρή διακομίσθηκε προχθές με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Νάξο, όπου παραθέριζε μαζί με την οικογένειά της, στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Εμφάνιζε έντονο πυρετό και εικόνα σηπτικού σοκ και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη είχε εμφανίσει ήπια συμπτώματα από την προηγούμενη εβδομάδα, πριν μεταβεί στη χώρα μας για καλοκαιρινές διακοπές. Κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Νάξο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε. Τα αρχικά συμπτώματα της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου συχνά μοιάζουν με εκείνα της γρίπης, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο. Τυπικά συμπτώματα, όπως είναι η αυχενική δυσκαμψία και το εξάνθημα, εμφανίζονται συνήθως σε όψιμες φάσεις της νόσου.