Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Αίγιο λόγω σκουπιδιών

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Αίγιο λόγω σκουπιδιών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών έχουν γεμίσει για ακόμα μία φορά το Αίγιο, λόγω αδυναμίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας να δεχθεί τα σκουπίδια. Η ισχυρή βροχόπτωση, μάλιστα, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, είχε ως συνέπεια να γεμίσουν οι δρόμοι της πόλης με σκουπιδοσακούλες. Το πρωί της Τετάρτης, πάνω από δέκα φορείς διοργάνωσαν συλλαλητήριο αντιδρώντας στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος, με τα βουνά σκουπιδιών να συσσωρεύονται ακόμα και δύο μήνες στα πεζοδρόμια.

Το αδιέξοδο με την επεξεργασία των απορριμμάτων στο Αίγιο είναι παλιό. Ξεκίνησε όταν οι χωματερές έκλεισαν και όλες οι ποσότητες άρχισαν να στέλνονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας (αρχικά στα Ιωάννινα) και τελικά στον ΧΥΤΑ Αιγείρας. Οι δυσλειτουργίες, όμως, του εν λόγω ΧΥΤΑ πολλαπλασιάζονταν όσο αυξάνονταν και οι ποσότητες. Βιώσιμη λύση έκτοτε δεν έχει βρεθεί – πραγματοποιούνται μόνον «πυροσβεστικές παρεμβάσεις» στο παρά πέντε για την αποσυμφόρηση της κατάστασης.

Χθες, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την προεδρία του υφυπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του γενικού γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου και του δήμαρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου για το θέμα. Σύντομα θα ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων, που εκτιμώνται σε 6.000 τόνους, ωστόσο δεν κατέληξαν σε οριστική λύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή