Αίσιο τέλος για τις δύο χθεσινές πυρκαγιές

Αίσιο τέλος για τις δύο χθεσινές πυρκαγιές

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό έλεγχο, πριν προλάβουν να πάρουν απειλητικές διαστάσεις, τέθηκαν χθες το απόγευμα οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Ραφήνα και Βαρνάβα. H πρώτη ξέσπασε στις 3.21 μ.μ. σε πευκόφυτη έκταση στο πλάι της οδού Μαραθώνος στη Ραφήνα, ξυπνώντας μνήμες από την εφιαλτική πυρκαγιά σε Ραφήνα και Μάτι ακριβώς πριν από έναν χρόνο. Η κυκλοφορία κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος διεκόπη προσωρινά και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 101 πυροσβέστες με 48 οχήματα, τέσσερις ομάδες από τα πεζοπόρα τμήματα, τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Μερικά λεπτά αργότερα, φωτιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 13 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και το νεοσύστατο Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων. Και τα δύο μέτωπα ελέγχθηκαν πριν απειλήσουν σπίτια και ανθρώπινες ζωές. Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια των πυρκαγιών, ενώ μετέβη εκεί και ο νέος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συνδράμει στον συντονισμό των δυνάμεων. Αργότερα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στην περιοχή Διγαλέτο Σάμης, στην Κεφαλονιά. Τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και 13 πυροσβέστες με έξι υδροφόρες πήραν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης. Αργά χθες το βράδυ η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς περιγραφόταν ως «ικανοποιητική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή