Απορρίμματα: Κατηγορούν τη Δούρου για εσκεμμένη υπονόμευση του ΕΔΣΝΑ

Απορρίμματα: Κατηγορούν τη Δούρου για εσκεμμένη υπονόμευση του ΕΔΣΝΑ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ηθελημένη καθυστέρηση στη χωροθέτηση νέων χώρων διαχείρισης απορριμμάτων, έτσι ώστε η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής να αποτελεί τη μόνη δυνατή λύση, καταγγέλλει ευθέως ο σύλλογος εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) την απερχόμενη περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου. Οπως τονίζουν, η κ. Δούρου, σε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο της στην Περιφέρεια Αττικής, είχε δεσμευθεί ότι έως τα μέσα Ιουνίου 2018 θα είχε ανακοινώσει τις χωροθετήσεις στο πλαίσιο του νέου ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα Απορρίμματα). «Το σωματείο μας ακόμα αναμένει τις χωροθετήσεις του νέου ΠΕΣΔΑ», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, τονίζοντας ότι με έκπληξη άκουσαν πως η κ. Δούρου ρίχνει το μπαλάκι των αποφάσεων στη νέα διοίκηση, που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές και η οποία θα αναλάβει τα ηνία της Περιφέρειας από τον Σεπτέμβριο.

«Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που θα πρέπει να λάβει η νέα διοίκηση της Περιφέρειας σχετικά με την παράταση του χρόνου λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής», αναφέρει σχετικά η κ. Δούρου, προσθέτοντας ότι επέλεξε να μην προχωρήσει σε κάποια επιλογή, προκειμένου να μη δεσμεύσει τη νέα διοίκηση. «Δηλαδή, από τον Δεκέμβριο του 2016, που εγκρίθηκε ο νέος ΠΕΣΔΑ, έως σήμερα, αγρόν ηγόραζε και ανερυθρίαστα ρίχνει το μπαλάκι της λύσης του προβλήματος που αυτή δημιούργησε στη νέα διοίκηση», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και ανακοινώσεις από την πλευρά της ΠΟΕ ΟΤΑ και των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ για τον κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής και την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης εναλλακτικής λύσης, η κ. Δούρου «προτίμησε να σφυρίζει αδιάφορα, υποσχόμενη χωροθετήσεις», συμπληρώνουν. Αποδίδουν μάλιστα στην περιφερειάρχη, όχι άγνοια ή αδιαφορία, αλλά πρόθεση, καθώς επέλεξε να μη λαμβάνει αποφάσεις, έτσι ώστε να φθάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο και να προκύψει η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής ως μόνη λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. «Η κ. Δούρου, που είχε κάνει σημαία της το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, λέει σήμερα, επίσης ανερυθρίαστα, ότι υπάρχουν δυνατότητες, στη βάση επεμβάσεων εντός του ΧΥΤΑ, για παράταση της διάρκειας ζωής του για όσο διάστημα (από ένα ώς όσα χρόνια) αποφασίσει σχετικά η νέα διοίκηση», τονίζουν οι εργαζόμενοι, καλώντας τη «να αναλάβει τις ευθύνες της».

Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η πολιτική που η ίδια η απερχόμενη περιφερειάρχης ακολούθησε στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική οδήγησε σε αδιέξοδο και την κατηγορούν για εσκεμμένη υπονόμευση του ΕΔΣΝΑ. «Λακωνικά λέμε: οι εργαζόμενοι στον ΕΔΣΝΑ δεν πρόκειται να δεχθούν την υπονόμευση αυτή», τονίζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή