Εφοδος του «Ρουβίκωνα» σε κέντρο αισθητικής

Εφοδος του «Ρουβίκωνα» σε κέντρο αισθητικής

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύλληψη τη Δευτέρα του Γιώργου Κ., του πιο αναγνωρίσιμου μέλους του «Ρουβίκωνα», δεν πτόησε την αναρχική ομάδα, μέλη της οποίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί έφοδο σε κέντρο αισθητικής στο Κολωνάκι! Η χθεσινή δράση μάλιστα υπήρξε αφορμή να κάνει την πρώτη εμφάνισή του ο «φεμινιστικός τομέας» της αναρχικής ομάδας, ο οποίος συστήθηκε στο κοινό με μια φράση της Simone de Beauvoir: «Το νόημα δεν είναι για τις γυναίκες απλά να πάρουν την εξουσία από τα χέρια των αντρών, αυτό δεν θα άλλαζε τίποτα στον κόσμο. Είναι θέμα, ακριβώς, κατάρριψης της ίδιας της έννοιας της εξουσίας».

Αφορμή για την έφοδο μελών του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία του κέντρου αισθητικής υπήρξαν οι καταγγελίες μιας πρώην εργαζομένης για τις εργασιακές συνθήκες και τη συμπεριφορά των διευθυντικών στελεχών προς τους υφισταμένους τους. «Η καταγγελία της Μ. επιβεβαιώνει την ολοένα και χειρότερη εργασιακή πραγματικότητα, όπου τα κεκτημένα των εργαζομένων καταπατούνται από αφεντικά, υπεύθυνους, κρατικές και εταιρικές πολιτικές». Το κείμενο που δημοσιεύθηκε στo Διαδίκτυο έφερε την υπογραφή «Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα». Σε αυτό, τα μέλη του διευκρίνισαν ότι «η ανάγκη ύπαρξης διακριτής δομής αγώνα που θα ασχοληθεί με τις έμφυλες διακρίσεις προκύπτει από την ανάγκη ανάδειξης ενός κοινωνικού ζητήματος που θα έπρεπε να έχει υψηλή προτεραιότητα στον αντιεξουσιαστικό αγώνα». Ποιο είναι αυτό το ζήτημα; Σύμφωνα με τον «Ρουβίκωνα», η πατριαρχία.

Στο μεταξύ, χθες, η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα στον 40χρονο Γιώργο Κ., παραπέμποντάς τον να δικαστεί στο αυτόφωρο. Η δίωξη αφορά το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων και της ηθικής αυτουργίας σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Και οι δύο κατηγορίες συνδέονται με σχόλιο του 40χρονου στο προφίλ του στο Facebook, λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές στο κτίριο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), την Κυριακή στην οδό Ξενοφώντος. «Αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με “μηδενικές ανοχές”, θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας», ανέφερε στην επίμαχη ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Κ., κλείνοντας με τη φράση «Αλήτες του ΣΕΒ, οι φτωχοί θα σας φάνε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή