Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών χρηματαποστολών

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών χρηματαποστολών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την απειλή ενός καλάσνικοφ και ενός πιστολιού λήστευαν υπαλλήλους χρηματαποστολών στην Αττική. Ο λόγος για τρεις Αλβανούς και έναν Ελληνα, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στα Πατήσια και στη Λεπτοκαρυά Πιερίας από αστυνομικούς του τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας. Οι τρεις αλλοδαποί είναι ηλικίας από 36 έως 44 ετών και έχουν στο παρελθόν κατηγορηθεί για ένοπλες ληστείες και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Ο Ελληνας συνεργός τους, αντίστοιχα, είναι ηλικίας 33 ετών, δίχως «βαρύ» ποινικό παρελθόν.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε εμπλοκή τους σε έξι ένοπλες ληστείες, στο διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2019 μέχρι σήμερα, ενώ κατηγορούνται και για την κλοπή δύο Ι.Χ. Η λεία από τη δράση τους ξεπερνά τις 110.000 ευρώ. Την 7η Μαρτίου 2019, για παράδειγμα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, μπήκαν σε υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» στον Κολωνό και με την απειλή ενός καλάσνικοφ και ενός πιστολιού άρπαξαν από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής και από το χρηματοκιβώτιο του σούπερ μάρκετ 84.000 ευρώ.

Για να μην εντοπίζονται χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες, που αντιστοιχούσαν σε ιδίου τύπου και χρώματος οχήματα. Ακόμα, για τον καλύτερο συντονισμό τους στη διάρκεια των ληστειών, βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας συνδέσεις καταχωρισμένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών. Επιπλέον, αμέσως μετά τη διάπραξη των ληστειών, οι τρεις αλλοδαποί επέστρεφαν προσωρινά στην Αλβανία, έτσι ώστε να χάνονται τα ίχνη τους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, έπειτα από ληστεία σε υποκατάστημα της Cosmote στη Νέα Ιωνία, οι συλληφθέντες είχαν πυροβολήσει μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν καταδίωξή τους από τους αστυνομικούς. Σε έφοδο σε σπίτι-κρησφύγετο στα Πατήσια, οι άνδρες της Ασφάλειας βρήκαν ένα καλάσνικοφ, ένα περίστροφο, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα, ρούχα, περούκα και μικροποσότητα κάνναβης. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστείες κατά συρροήν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκε σε υπόγειο διαμέρισμα στα Πατήσια εγκατάσταση καλλιέργειας κάνναβης. Ως διαχειριστής της συνελήφθη ένας 32χρονος Ελληνας, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν 129 γραμμάρια χασίς, μία ζυγαριά ακριβείας και εξοπλισμός για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή