Ποιοι δικαιούνται voucher για παιδικούς σταθμούς

Ποιοι δικαιούνται voucher για παιδικούς σταθμούς

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκαν, χθες, από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) τα τελικά αποτελέσματα για το πόσοι και ποιοι είναι οι δικαιούχοι να λάβουν voucher για τη φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

Αυξημένες ήταν για ακόμα μία χρονιά οι αιτήσεις για λήψη voucher, καθώς φέτος οι αιτήσεις αφορούσαν 172.000 παιδιά έναντι 161.000 που είχαν υποβληθεί πέρυσι.

Μετά την εξέταση των ενστάσεων (σ.σ. που υποβάλλονται από τους γονείς μετά την ανακοίνωση των αρχικών αποτελεσμάτων) 155.000 παιδιά βρέθηκαν να πληρούν τις προϋποθέσεις και δικαιούνται voucher, έναντι 127.000 το 2018.

Το σύνολο δηλαδή, και τα 155.000 παιδιά, θα λάβουν voucher και θα έχουν δικαίωμα εγγραφής σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς.

Πρόκειται για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2019-2020», ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2019-2020, εκ των οποίων τα 60 εκατομμύρια είναι ευρωπαϊκοί πόροι και τα 210 εθνικοί.

Φέτος, για πρώτη φορά οι αιτήσεις και οι ενστάσεις υπεβλήθησαν ηλεκτρονικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή