Ρύθμιση για επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Ρύθμιση για επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομοθετική πρωτοβουλία θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να διευθετηθεί τυπικό, αλλά στην πράξη σημαντικό πρόβλημα, το οποίο έχει ανακύψει με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ για τις 8.166 μόνιμες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Καθώς οι επιτυχόντες προσέρχονται στις υπηρεσίες των δήμων για να προσληφθούν επισήμως και να τοποθετηθούν στην οργανική τους θέση στον δήμο όπου προορίζονται, ανακαλύφθηκε ότι κάποιοι δεν πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις για τον διορισμό τους.

Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις συγκεκριμένες θέσεις πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2018, ωστόσο η διαδικασία ήταν μακρά και οι τελικές προσλήψεις γίνονται τελικά ενάμιση χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα αυτό το χρονικό διάστημα. Ετσι, ορισμένοι από τους επιτυχόντες δεν μπορούν να διορισθούν, καθώς έχουν απολέσει κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε τα ειδικά κριτήρια με βάση τα οποία επιλέχθηκαν. Για παράδειγμα, κάποιοι είχαν ανήλικα παιδιά, τα οποία στο μεταξύ ενηλικιώθηκαν, ή είχαν κάποιον βαθμό αναπηρίας, ο οποίος δεν υφίσταται πλέον στον ίδιο βαθμό, αφού στο μεταξύ τα κριτήρια αναπηρίας άλλαξαν.

Οι συγκεκριμένοι επιτυχόντες υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνούν συνολικά τα 300-500 άτομα. Εχουν δημιουργήσει την Ομάδα 3Κ 2018 – Ενωμένοι Διοριστέοι, εκπρόσωποι της οποίας συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο προκειμένου να ζητήσουν την επίλυση του προβλήματος, που στην πράξη η διοίκηση προκάλεσε.

Ο υπουργός χαρακτήρισε λογικό το αίτημά τους και δεσμεύθηκε ότι θα το επιλύσει με νομοθετική ρύθμιση. Οπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, «το αίτημά τους, τα ειδικά κριτήρια διορισμού τους, που ίσχυαν όταν έκαναν την αίτηση, να γίνονται δεκτά, είναι πάρα πολύ σωστό και λογικό. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση, με νομοθετική τροπολογία, θα αντιμετωπίσει θετικά όχι μόνο το συγκεκριμένο αίτημα, αλλά θα δώσει λύση με θεσμικό τρόπο σε τέτοιου είδους ζητήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή