Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατηγορούμενος αναίρεσε κρίσιμο σημείο της ανακριτικής απολογίας του

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατηγορούμενος αναίρεσε κρίσιμο σημείο της ανακριτικής απολογίας του

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναιρώντας κρίσιμο σημείο της ανακριτικής απολογίας του λογοδότησε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Νικόλαος Τσόρβας.

Ο κατηγορούμενος είπε και επέμεινε σήμερα ότι δεν είδε στο αυτοκίνητο του δράστη της δολοφονίας του μουσικού, Γιώργου Ρουπακιά, συνοδηγό.

Ο δεύτερος από τους κατηγορούμενους που παραδέχεται πως βρέθηκε στην Τσαλδάρη την επίμαχη ώρα που έπεσε θανάσιμα μαχαιρωμένος ο Παύλος Φύσσας δεν είδε συμπλοκή, όπως δεν είδε και τη σκηνή του φόνου.

Χθες, ο εξάδελφός του, Αθανάσιος Τσόρβας, ανέφερε πως όταν βρέθηκε μαζί με τον Νικόλαο Τσόρβα στον τόπο του εγκλήματος δεν είδε τον καθ' ομολογία δολοφόνο, Γιώργο Ρουπακιά.

Στην απολογία του, σήμερα, ο Νικόλαος Τσόρβας αναίρεσε προηγούμενη ανακριτική απολογία του, λέγοντας πως τελικά δεν είδε συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την πρόεδρο για τη νέα εκδοχή που υιοθέτησε σήμερα, ωστόσο επέμεινε στην άποψη πως ο Ρουπακιάς πήγε στον τόπο του εγκλήματος μόνος του.

Το αν πήγε μόνος του ή όχι ο καθ' ομολογία δολοφόνος στο σημείο του εγκλήματος απασχολεί στο δικαστήριο, καθώς ο θεωρούμενος ως συνοδηγός του δράστη της δολοφονίας είναι ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, το κινητό του οποίου βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά. Ο ίδιος ο Καζαντζόγλου, αν και άλλα στοιχεία της υπόθεσης τον συνδέουν με τον τόπο και τον χρόνο, αρνείται πως βρέθηκε εκεί.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στο μήνυμα-κάλεσμα για τα γραφεία της Τοπικής το επίμαχο βράδυ. Είπε πως πήγε μαζί με τον Αθανάσιο Τσόρβα, αλλά τα βρήκαν κλειστά. Και αυτός υποστήριξε ότι φεύγοντας, τυχαία, είδαν το αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά και το ακολούθησαν. Στην ανακρίτρια είχε αναφερθεί και σε δεύτερο άτομο που είχε δει στη θέση του συνοδηγού. Σήμερα, ωστόσο, δεν ανέφερε συνοδηγό, με αποτέλεσμα να δεχθεί ερωτήσεις από έδρας.

Κατηγορούμενος: Στην αρχή νόμιζα ότι είδα, αλλά ήταν άλλο αυτοκίνητο τελικά.

Πρόεδρος: Αναφέρεστε σε ένα χέρι που ο συνοδηγός είχε απ' έξω; Ήσασταν τόσο περιγραφικός…

Κατηγορούμενος: Δεν έγινε έτσι. Δεν είδα άλλο άτομο, σε άλλα αμάξια είδα συνοδηγούς με το χέρι απ' έξω. Στου Ρουπακιά δεν είδα. Εγώ δεν περιέγραφα το αμάξι του Ρουπακιά. Είπα στην ανακρίτρια ότι στο αμάξι του Ρουπακιά δεν ήταν κανένας και περιέγραψα τι είδα στα άλλα οχήματα. Τότε εκείνη χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και είπε «λες ψέματα».

Πρόεδρος: Σε άλλο σημείο της απολογίας σας στην ανακρίτρια, πάντως, λέτε ότι είδατε μόνο του το αμάξι του Ρουπακιά και ότι έλειπαν τα δύο άτομα…

Πάρεδρος: Η περικοπή της απολογία σας είναι πολύ αναλυτική… τα λέτε με πολύ λεπτομέρεια. Πώς κάθονταν…

Κατηγορούμενος: Τα έχω πει στην ανακρίτρια αλλά όχι για το αμάξι του Ρουπακιά. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως στο σημείο που μαχαιρώθηκε ο Παύλος Φύσσας δεν είδε συμπλοκή:

«Άκουσα φωνές σαν τσακωμό. Δεν ήταν σαν φωνές κατά τη διάρκεια πάλης. Υπήρχε μια κινητικότητα αλλά δεν είδα ανθρώπους να τσακώνονται. Υπήρχε ένταση αλλά όχι σωματική, μόνο με τις φωνές».

Όπως, μάλιστα, σημείωσε, αυτός δεν άκουσε το «αστυνομία σπάστε», που είπε χθες ο εξάδελφός του πως άκουσαν και έφυγαν. «Είδα ανθρώπους να φεύγουν σαστισμένοι, σαν κάτι να έχει γίνει», πρόσθεσε.

Πρόεδρος: Περιέργεια για το τι είχε γίνει, δεν είχατε;

Κατηγορούμενος: Είχα, αλλά περισσότερο ήθελα να φύγω. Αν συνέβαινε κάτι με τον Ρουπακιά θα το μάθαινα την επόμενη ημέρα…

Πρόεδρος: Γιατί πήγε το μυαλό σας στον Ρουπακιά;

Κατηγορούμενος: Γιατί ο Ρουπακιάς σταμάτησε. Αυτόν ήξερα, αυτός με ενδιέφερε. Είδα το αυτοκίνητο στην Τσαλδάρη ανάποδα, αλλά μέχρι εκεί.

Ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο πως ήξερε μόνο φυσιογνωμικά τον Παύλο Φύσσα, από τις συναυλίες του.

Λόγω κωλύματος μέλους της σύνθεσης του δικαστηρίου, η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την απολογία του τελευταίου κατηγορούμενου στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Αριστοτέλη Χρυσαφίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή