Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τζιτζίκια στα δένδρα του Προεδρικού Μεγάρου είχαν σκάσει από τη ζέστη προχθές το απόγευμα. Ο πρώτος που πέρασε το κατώφλι για τη δεξίωση της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας ήταν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Προσηνής, εξαιρετικά ευγενής, όπως πάντα, ο πρωτεύσας στις ευρωεκλογές ήταν το πρώτο δείγμα πως κάτι έχει αλλάξει για τα καλά στον πολιτικό μας πολιτισμό. Ηταν επίσης ο μόνος που δεν κατέβηκε την επιβλητική σκάλα αλλά είχε πρόσβαση με το αναπηρικό του αμαξίδιο από τους κήπους του Μεγάρου. Εντός ολίγου, ακολούθησαν δεκάδες αντιστασιακοί με λευκά μαλλιά και μουστάκια, σε ένα εγκάρδιο σμίξιμο, με αγκαλιές, φιλιά και νοσταλγία για τους αγώνες της νιότης. Κάθισαν στις ειδικές θέσεις, αριστερά της μαρμάρινης κλίμακας. Λίγο αργότερα, άρχισε αυτή η ιδιότυπη «παρέλαση» φορεμάτων και κοστουμιών, με τα φλας των φωτογράφων να είναι οπλισμένα για να προλάβουν τα καλύτερα στιγμιότυπα. Πρέπει να είναι η πρώτη φορά εντός του έτους που τόσες γυναίκες συνωστίζονται στο εσωτερικό του Μεγάρου.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας-1

Στιγμιότυπο από την προχθεσινή βραδιά για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι εύζωνες είχαν κυριολεκτικά λιώσει από την υψηλή θερμοκρασία και κάθε τόσο ένας αξιωματικός της Προεδρικής Φρουράς τους σφούγγιζε  το μέτωπο από τον ιδρώτα. Η Ντένη Λιάπη, από τις δημόσιες σχέσεις της Προεδρίας, ήταν σε απόλυτη εγρήγορση, για να συνοδεύει όλους του επισήμους στις θέσεις του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε με αθλητικό βήμα και χαμόγελο. Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από την Ολγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Τασούλας έπιασε αμέσως κουβέντα σε διάφορα πηγαδάκια, όπως και η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Βαρουφάκης κατέβηκε αργά αργά τα σκαλιά, με το γνωστό ύφος που «φωνάζει»: «Ηρθα, προσέξτε με». Δεν είχε όμως υπολογίσει πως δύο βήματα πίσω του ήταν ο εύχαρις Διονύσης Σαββόπουλος, ντυμένος κομψά, με μαύρα γυαλιά ηλίου και αθλητικά παπούτσια. Ηταν τρομερό να βλέπεις μπροστά στα μάτια σου πώς η αυθεντική, ακτινοβόλος αύρα του Νιόνιου κονιορτοποίησε την αυτάρεσκη παρουσία του Γιάνη.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας-2

Οι κ.κ. Αλμπάνης, Τουρλιδάκης, Γιακουμάκης, Κατρανίδης, Δημόπουλος, Διγαλάκης, Κίντζιας, Ζώρας, Μήτκας, Χρυσικόπουλος, Νικολαΐδου.

Αναμφισβήτητα, η πιο ωραία συμμετοχή της βραδιάς ήταν τα περίπου 70 παιδιά έως και 13 ετών, ντυμένα στα λευκά, που τραγούδησαν α καπέλα τον εθνικό μας ύμνο, πριν εκφωνήσει τον καθιερωμένο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Σε μια σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία, αναφέρθηκε στα γερά θεμέλια της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, στα εθνικά μας θέματα, αλλά και στη θλιβερή επέτειο της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας-3

Ο Τίτος Πατρίκιος με τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Αλκη Ρήγο και τον Στέφανο Πεσμαζόγλου.

Μία από τις εικόνες που κράτησα ήταν τα υπέροχα γλυπτά κατσικάκια της Μελά στους κήπους του Μεγάρου. Η Νάτα μας «έφυγε» φέτος, αλλά άφησε πίσω της πολλά έργα για να τη μνημονεύουμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή