Καταγγελία ΙΣΑ για εμπλοκή με συνταγογράφηση

Καταγγελία ΙΣΑ για εμπλοκή με συνταγογράφηση

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπλοκή με τη συνταγογράφηση φαρμακευτικών ουσιών που χρειάζονται ειδική συνταγή ναρκωτικών ουσιών σε πρόσωπα που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, όπως είναι οι πολυάριθμοι αλλοδαποί που διαμένουν προσωρινά στη χώρα μας είτε για διακοπές είτε για επαγγελματικούς λόγους, έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα. Οπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τη θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των συγκεκριμένων «ναρκωτικών» σκευασμάτων και την κατάργηση των χειρόγραφων συνταγών τους, δεν μερίμνησε για το τι θα γίνεται στην περίπτωση ασθενών που δεν έχουν ΑΜΚΑ.

«Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο όμως, και ως εκ τούτου και οι διαμαρτυρίες των ιατρών-μελών μας, αλλοδαπός που διαμένει στη χώρα μας, κατόπιν έκτακτου ιατρικού συμβάντος, να έχει επείγουσα ανάγκη συνταγογράφησης των συγκεκριμένων φαρμακευτικών ουσιών», σημειώνει ο ΙΣΑ επισημαίνοντας ότι οι φαρμακοποιοί απαγορεύεται να εκτελέσουν οιαδήποτε χειρόγραφη ιατρική συνταγή για τις συγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες. Σημειώνεται ότι η κατάργηση της χειρόγραφης συνταγής ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο. Ο σύλλογος ζητεί την άμεση παρέμβαση του υπουργείου για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης σχολίασε:

«Ο ΙΣΑ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας, θα συνεργαστεί με το υπουργείο Υγείας με στόχο τη χάραξη μιας πολιτικής προς όφελος της δημόσιας υγείας, του ασθενούς και του ιατρικού κόσμου. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έγιναν σοβαρά λάθη που ευελπιστούμε ότι με την εποικοδομητική συνεργασία θα διορθωθούν προκειμένου να γίνει μια επανεκκίνηση του συστήματος υγείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή