Το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» κοντά στους πυρόπληκτους και τις ευπαθείς ομάδες

Το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» κοντά στους πυρόπληκτους και τις ευπαθείς ομάδες

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα χρόνο μετά τη θλιβερή επέτειο της πυρκαγιάς στο Μάτι, ξύπνησαν μνήμες οδύνης. Ακούγεται σχεδόν αδιανόητο πως μέσα σε λίγες ώρες 102 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους με τρόπο μαρτυρικό, εκατοντάδες σπίτια κάηκαν, ο κρατικός μηχανισμός υπέστη κατάρρευση. Κοιτάζοντας πίσω σε εκείνες τις τραγικές ώρες, αλλά και στους δύσκολους μήνες που ακολούθησαν, το μόνο θετικό είναι η κινητοποίηση των ίδιων των πολιτών, αλλά και μη κρατικών οργανώσεων, που δραστηριοποιήθηκαν σε διάφορους τομείς. Χιλιάδες άνθρωποι έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την έγνοια τους, μέσα από το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» του ΣΚΑΪ, ενός φορέα που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη με τις δράσεις του ανά την Ελλάδα.

Το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» κοντά στους πυρόπληκτους και τις ευπαθείς ομάδες-1

Ενα από τα δύο οχήματα που δώρησε το «Ολοι Μαζί Μπορούμε».

Από τις προσφορές στο «Με 1 click μπορείς», λ.χ., συγκεντρώθηκαν 85.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά έγινε η αγορά δύο πυροσβεστικών οχημάτων και του αντίστοιχου εξοπλισμού τους και παραδόθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος. Χάρις στο «Ολοι Μαζί Μπορούμε» συγκεντρώθηκαν φαρμακευτικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και τρόφιμα, από τις προσφορές ιδιωτών και εταιρειών. Η συνολική ποσότητα ανήλθε στα 110.000 κιλά, τα οποία διανεμήθηκαν στους Δήμους Ραφήνας, Μεγαρέων, Μαραθώνα και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τη ΜΚΟ Αποστολή, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και στο κέντρο διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης Περιφέρειας Αττικής. Επίσης, δόθηκαν στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών 4.000 μάσκες ενεργού άνθρακα και 3.500 ζευγάρια από γάντια νιτριλίου.

Πολύ συγκινητική ήταν η βοήθεια προς τα πυρόπληκτα ζώα. Μέσα από την πλατφόρμα animals.oloimaziboroume.gr έγιναν περισσότερες από 250 καταχωρίσεις που αφορούσαν ζώα, τα οποία χάθηκαν ή βρέθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές (Κινέτα, Μάτι, Νέος Βουτζάς, Ραφήνα). Δεκάδες κτηνιατρεία προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας άνοιξαν τα σπίτια τους για προσωρινές φιλοξενίες. Παρασχέθηκε περίθαλψη σε 530 ζώα, φιλοξενήθηκαν 67 σκυλιά, έγιναν 100 υιοθεσίες. Επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους 36 ζώα.

Το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» κοντά στους πυρόπληκτους και τις ευπαθείς ομάδες-2

Το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» συγκέντρωσε και τρόφιμα.

Εκτός από τους πυρόπληκτους, το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζει τον αγώνα του για τη στήριξη ευπαθών ομάδων της ελληνικής κοινωνίας. Η εφετινή, μεγάλη ετήσια συναυλία του είναι αφιερωμένη στον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο και θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο, στις 9 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν αφιλοκερδώς είναι οι Κωνσταντίνος Αργυρός, Μελίνα Ασλανίδου, Δέσποινα Βανδή, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάολα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιάννης Πλούταρχος, Αντώνη Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος και άλλοι, που θα ανακοινωθούν σύντομα. Σπεύσατε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή