Αγνωστος παραμένει ο δράστης

Αγνωστος παραμένει ο δράστης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ταυτότητα του ατόμου που συνόδευε τον 25χρονο Τούρκο στην καφετέρια Amelie στο Περιστέρι, μέχρι και λίγα λεπτά πριν από τη στυγερή δολοφονία του, ψάχνουν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών. Μέχρι σήμερα, έξι μέρες μετά τον φόνο, δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν επαρκείς πληροφορίες για το πρόσωπο-μυστήριο. Καθώς μάλιστα δεν έχει παρουσιαστεί αυτοβούλως στην Αστυνομία, ενισχύονται οι υπόνοιες για ανάμειξή του στον φόνο.

Ο 25χρονος, κουρδικής καταγωγής, Τούρκος είχε δολοφονηθεί το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, ενώ βρισκόταν καθισμένος σε εξωτερικό χώρο της καφετέριας, στη συμβολή των οδών Περικλέους και Αφροδίτης. Ο δράστης τον πυροβόλησε στο κεφάλι και στο σώμα και στη συνέχεια τον χτύπησε με τη λαβή του όπλου του στο κεφάλι. Από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, προκύπτει ότι ο δολοφόνος απομακρύνθηκε από το σημείο πεζή. Πάντως χθες, αστυνομικές πηγές άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο, ένας άνδρας που κατεγράφη πριν από τον φόνο να κινείται με μηχανή στα στενά γύρω από το καφέ, να είναι ο δολοφόνος του 25χρονου.

Το θύμα είχε έρθει πριν από ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα και μάλιστα είχε συλληφθεί στον Εβρο για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάστηκαν, ήταν η δολοφονία του να συνδέεται με τυχόν ανάμειξή του σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ή παράτυπων μεταναστών. Προς το παρόν δεν έχουν προκύψει στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση. Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι το θύμα είχε περιορισμένο κύκλο επαφών, στοιχείο που δυσχεραίνει τις προσπάθειές τους να συλλέξουν πληροφορίες για το θύμα και να καταλήξουν στα κίνητρα και την ταυτότητα του δράστη.

Ο 25χρονος έμενε στο Περιστέρι μαζί με την Τουρκάλα σύζυγό του. Η τελευταία έχει καταθέσει περισσότερες από μία φορές στην Ασφάλεια και, όπως διευκρινίζουν στην «Κ» αρμόδιες πηγές, η μαρτυρία της συνδράμει σημαντικά την προσπάθεια εξιχνίασης του φόνου. Μια πτυχή της έρευνας, τέλος, αφορά πιθανή διασύνδεση της δολοφονίας με τον φόνο ενός 33χρονου Αλβανού τη 13η Ιουλίου στο Χαϊδάρι. Και αυτή η δολοφονία παραμένει ανεξιχνίαστη και αποδίδεται από τους αστυνομικούς σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», κυρίως επειδή το θύμα είχε εμπλακεί σε ποινικές υποθέσεις στο παρελθόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή