ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο συνεργός του δολοφόνου του Γ. Μακρή

Συνελήφθη ο συνεργός του δολοφόνου του Γ. Μακρή

Συνελήφθη, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, στο Χάκοβο, ο 35χρονος Βούλγαρος, που είναι ο αδερφός του δράστη της ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, που διαπράχθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2018, στο Πανόραμα της Βούλας. Ο 35χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Απριλίου είχε συλληφθεί ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας καθώς μια απόδειξη αγοράς ρούχων είχε οδηγήσει στον εντοπισμό του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οι δύο δράστες είχαν έρθει στην Ελλάδα από τη Σόφια την 12η Οκτωβρίου για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου που τους είχε ανατεθεί εις βάρος του 47χρονου Μακρή. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τον φόνο οργάνωσαν το σχέδιο δολοφονίας, καταγράφοντας τις κινήσεις και κατοπτεύοντας τα σημεία στα οποία κινείτο το θύμα. Τη νύχτα του φόνου ο 31χρονος πυροβόλησε το θύμα σχεδόν εξ επαφής τη στιγμή που επιβιβαζόταν σε ένα μαύρο smart και διέφυγε με αυτοκίνητο που εκτιμάται ότι οδηγούσε ο αδελφός του. Το επόμενο πρωί επέστρεψαν στη Βουλγαρία αφήνοντας στο δωμάτιο του τελευταίου ξενοδοχείου όπου είχαν καταλύσει μερικά ρούχα τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ότι μερικές ώρες μετά τον φόνο, δύο αλλοδαποί έφυγαν άρον άρον από το ξενοδοχείο «Κρεολή» στη Γλυφάδα. Στα ρούχα που είχαν βιαστικά αφήσει πίσω τους οι αστυνομικοί βρήκαν μια απόδειξη λιανικής, που –όπως διαπιστώθηκε– αντιστοιχούσε σε αγορά ρούχων. Ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών επισκέφθηκαν το κατάστημα ρούχων και διαπίστωσαν ότι η «επίμαχη» συναλλαγή αφορούσε την αγορά ρούχων όμοιων με εκείνων που, στο βίντεο της δολοφονίας, φαινόταν να φοράει ο εκτελεστής. Αμέσως, οι δύο ένοικοι του «Κρεολή» έγιναν νούμερο ένα ύποπτοι για τον φόνο και όταν ο 31χρονος επέστρεψε στην Αθήνα συνελήφθη.