Εκτός φυλακής ο Κορκονέας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πόρτα της εξόδου από τις φυλακές Δομοκού πέρασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, με την οποία αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου συννόμου βίου και έτσι “έσπασαν” τα ισόβια.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, κινήθηκαν οι διαδικασίες να εκδοθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, απόσπασμα της απόφασης το οποίο και επιδόθηκε στη διοίκηση των φυλακών, με συνέπεια από εκεί και μετά να τρέξουν οι λεπτομέρειες για την αποφυλάκιση του.

Όπως έγινε γνωστό, έξω από τις φυλακές ήταν οι δυο γονείς του Κορκονέα που περίμεναν την αποφυλάκιση του και στη συνέχεια με αυτοκίνητα έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των συντακτών, σχολίασε ότι «οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές. Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει το δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων. Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανώτατου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται πλέον από τα 20 στα 15 έτη».

«Η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης», συμπλήρωσε.

«Είναι αλήθεια ότι ο νέος ποινικός κώδικας και ο νέος κώδικας ποινικής δικονομίας είναι συνολικά προς την ορθή κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις του που ήδη εξετάζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να τροποποιηθούν. Έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή