Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία στου Φιλοπάππου

Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία στου Φιλοπάππου

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους δύο κατηγορουμένους για τη δολοφονία ενός 25χρονου πέρυσι τον Δεκαπενταύγουστο στου Φιλοπάππου. Πρόκειται για έναν 29χρονο Πακιστανό και έναν 26χρονο Ιρανό, που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αλλά και για ληστεία και σύσταση συμμορίας, καθώς, όπως αποδείχθηκε στη δίκη, έριξαν από τον γκρεμό τον άτυχο νέο που βρισκόταν στο σημείο για περίπατο με τη φίλη του.

Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώτο κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη, 17 έτη και 6 μήνες και στον δεύτερο ισόβια κάθειρξη, 11 χρόνια και έξι μήνες. Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων είχε ζητήσει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας, υποστηρίζοντας ότι από τις καταθέσεις αλλά και την ιατροδικαστική έκθεση αποδείχθηκε ότι ο άτυχος Νίκος Μουστάκας, που έκανε περίπατο στο σημείο μαζί με την 24χρονη Πορτογαλίδα φίλη του, είχε ωθηθεί βίαια στον γκρεμό.

Οσο για τους κατηγορουμένους, ο μεν Πακιστανός παραδέχθηκε ότι προσέγγισαν το νεαρό ζευγάρι με σκοπό τη ληστεία, αλλά υποστήριξε ότι η πτώση του 25χρονου οφειλόταν σε ατύχημα. Αντίθετα, ο Ιρανός επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη στον συνεργάτη του, υποστηρίζοντας ότι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν δίπλα στην κοπέλα, προσπαθώντας να της αποσπάσει προσωπικά αντικείμενα.

Η 24χρονη Πορτογαλίδα φίλη του θύματος, που βρισκόταν μαζί του, κατέθεσε ότι τα τρία άτομα (σ.σ.: ο τρίτος, που ήταν ανήλικος, έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών), αρχικά τους προσέγγισαν ζητώντας τσιγάρο, προφανώς για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Επειτα από λίγο επανήλθαν, ο ένας κρατώντας ένα σπασμένο μπουκάλι και ο δεύτερος ένα μαχαίρι, και τους ζήτησαν τα κινητά και τα χρήματά τους. Το θύμα σηκώθηκε και τους ζήτησε να πάρουν τα πράγματα και να φύγουν, αλλά σύμφωνα με την κοπέλα, οι δύο δράστες τον άρπαξαν και άρχισαν να τον οδηγούν προς τον γκρεμό. Μόλις τον έριξαν, η κοπέλα άρχισε να καλεί σε βοήθεια και εκείνοι τράπηκαν σε φυγή.

Η φίλη του θύματος απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι επρόκειτο για ατύχημα, υποστηρίζοντας ότι τον κρατούσαν ενώ τον οδηγούσαν προς τον γκρεμό. Την ίδια εκτίμηση, ότι δηλαδή υπήρχε πρόθεση δολοφονίας, εξέφρασαν και οι γονείς του θύματος.

Οπως ανέφεραν, ο 25χρονος ήταν μετρίου αναστήματος και οι κατηγορούμενοι είχαν σωματική διάπλαση τέτοια, που να μην μπορεί να τους αντισταθεί. Να σημειωθεί ότι η υπεράσπιση των δύο ληστών δεν ζήτησε να τους αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό. Η δίκη διεξήχθη σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, με τους τραγικούς γονείς να ξεσπούν κατά των κατηγορουμένων για τον θάνατο του γιου τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή