Καθημερινά υγιεινά γεύματα σε 110.000 μαθητές

Καθημερινά υγιεινά γεύματα σε 110.000 μαθητές

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε για όγδοη συνεχόμενη σχολική χρονιά το πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής – «Διατροφή» από το Ινστιτούτο Prolepsis, σε δημόσια σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας. Οπως ανακοινώθηκε, τη χρονιά που πέρασε, παρά τις αντιξοότητες, το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 100 σχολεία εξασφαλίζοντας καθημερινά υγιεινά γεύματα σε συνολικά 6.127 μαθητές.

Ειδικότερα, φέτος συμμετείχαν στο πρόγραμμα σχολεία της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Θράκης και της Αρκαδίας (Βόρεια Κυνουρία). Στους μαθητές διανεμήθηκαν 656.186 υγιεινά γεύματα, που περιελάμβαναν 220.716 συσκευασίες γάλακτος, 103.919 συσκευασίες γιαουρτιού, 656.186 φρούτα και 656.186 σάντουιτς, πίτες ή άλλα αρτοσκευάσματα.

Στόχος του Ινστιτούτου είναι να ανταποκριθεί και το επόμενο σχολικό έτος στην ανάγκη για καθημερινή υγιεινή σίτιση των μαθητών. Είναι ενδεικτικό ότι για τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε είχαν ζητήσει να ενταχθούν στο πρόγραμμα 1.216 σχολεία από όλη την Ελλάδα, στα οποία φοιτούν 113.437 μαθητές. Το Ινστιτούτο Prolepsis απευθύνει κάλεσμα στην Πολιτεία, σε οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ιδρύματα, εταιρείες, αλλά και σε πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να στηρίξουν το πρόγραμμα, προκειμένου να καλυφθούν διατροφικά όσο γίνεται περισσότερα παιδιά την επόμενη σχολική χρονιά.

Από το 2012, το πρόγραμμα «Διατροφή» αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης για χιλιάδες μαθητές και οικογένειες, έχοντας διαθέσει περισσότερα από 15 εκατ. γεύματα σε 650 σχολεία και περίπου 110.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Στόχος ήταν και παραμένει η καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας των οικογενειών, η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών, η προάσπιση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ιδρυτικό δωρητή το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το σχολικό έτος 2018-2019, η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακηρύχθηκε σε χρυσό δωρητή, προσφέροντας 186.704 γεύματα και στηρίζοντας καθημερινά περισσότερους από 1.500 μαθητές 25 σχολείων σε όλη τη χώρα. «Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τα ιδρύματα, τις εταιρείες, τους οργανισμούς και τους εκατοντάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονται δίπλα μας, και κυρίως δίπλα στα παιδιά της Ελλάδας», αναφέρει η κ. Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή