Επιχείρηση «σκούπα» της Δίωξης Ναρκωτικών

Επιχείρηση «σκούπα» της Δίωξης Ναρκωτικών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν την Τρίτη αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας περιορισμού της διακίνησης ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους του κέντρου των Αθηνών.

Η εξόρμηση της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε μεσημεριανές ώρες και επικεντρώθηκε γύρω από το κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην σχολή ΑΣΟΕΕ), την πλατεία Θεάτρου και τις οδούς Χαλκοκονδύλη και Ιάσονος.

Ελέγχθηκαν 136 άτομα: 42 στην οδό Χαλκοκονδύλη, 38 στην πλατεία Θεάτρου, 24 στην οδό Ιάσονος, 17 στην οδό Αντωνιάδου και 15 στη Νομική. Προσήχθησαν 25 και τελικά συνελήφθησαν 6. Πρόκειται για δύο Ελληνες, έναν Αλβανό καθώς επίσης έναν υπήκοο Γεωργίας, έναν υπήκοο Ουζμπεκιστάν και έναν υπήκοο Ιράν. Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατοχή και διακίνηση μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών καθώς και παράβαση του νόμου περί Αλλοδαπών και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Πρόθεση των επικεφαλής της ΓΑΔΑ είναι παρόμοιες επιχειρήσεις να συνεχιστούν με μεγαλύτερη συχνότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εστίες μικροεγκληματικότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Πάντως, μερικές ώρες πριν από την επιχείρηση «σκούπα» της Δίωξης Ναρκωτικών και συγκεκριμένα τη νύχτα της Δευτέρας, οι κάτοικοι των Εξαρχείων έζησαν άλλη μια εφιαλτική νύχτα όταν περίπου 20 άτομα, Αραβες και Ασιάτες, μέλη αντίπαλων συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών συνεπλάκησαν στην πλατεία της περιοχής. Στο σημείο πήγαν αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς. Φέρονται να είχαν πάρει μέρος στην ευρεία συμπλοκή, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών. Πρόκειται για έναν 26χρονο υπήκοο Συρίας και έναν 35χρονο Παλαιστίνιο, που εντοπίστηκαν αιμόφυρτοι στην οδό Ακομινάτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή