Αναστολή διετών προγραμμάτων στα ΑΕΙ

Αναστολή διετών προγραμμάτων στα ΑΕΙ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να αναστείλει την έναρξη, τον προσεχή Οκτώβριο, της λειτουργίας των διετών προγραμμάτων στα ΑΕΙ, τα οποία θεσμοθετήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Στα προγράμματα θα μπορούσαν να φοιτήσουν απόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι, όπως όρισε η σχετική νομοθεσία που ψηφίστηκε επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου, θα επιλέγονταν χωρίς εξετάσεις, με βάση τον βαθμό απολυτηρίου ή τον βαθμό του πτυχίου ειδικότητας του ΕΠΑΛ. Η φοίτηση θα ήταν δωρεάν, διάρκειας τεσσάρων ακαδημαϊκών εξαμήνων, περιλαμβανομένων των εργαστηρίων και της πρακτικής άσκησης.

Χθες η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι «το σημερινό καθεστώς στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και διά βίου μάθηση, που χαρακτηρίζεται από τον κατακερματισμό του νομοθετικού πλαισίου, την παροχή της από παράλληλες δομές και την ανάγκη πιστοποίησης των παρεχόμενων προγραμμάτων, επιβάλλει την εκ βάθρων αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου». «Η απόφαση της νέας ηγεσίας του υπ. Παιδείας για την αναστολή της λειτουργίας των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης φανερώνει την ταξική πολιτική της Ν.Δ. για την εκπαίδευση», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «η αναστολή αποσκοπεί στην απόσυρση της ποιοτικής και αναβαθμισμένης δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών ΙΕΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή