Φθηνότερα τα κράνη με μείωση ΦΠΑ

Φθηνότερα τα κράνη με μείωση ΦΠΑ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη βελτίωση της συχνότητας των δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Επισκεπτόμενος χθες το υπουργείο Υποδομών, προανήγγειλε μείωση της φορολογίας για τα κράνη, ώστε να γίνουν πιο προσιτά, και παράλληλα αυστηρότερη αστυνόμευση της χρήσης τους.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσο και τους γενικούς γραμματείας του υπουργείου. «Είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας η βελτίωση της εικόνας των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Ο Σεπτέμβριος δεν θα βρει την πόλη των Αθηνών στην ίδια κατάσταση με αυτή που επικρατεί σήμερα. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου να κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων. Το ίδιο ισχύει και για τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζουμε πόσο προβληματική είναι η κατάσταση που παραλάβαμε. Αυτό δεν είναι, όμως, άλλοθι για να μη βελτιωθεί άμεσα η κατάσταση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Οσον αφορά τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε την προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας «για ένα μακροχρόνιο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος με μια σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουμε τους νέους οδηγούς, την ποιότητα των δρόμων μας, αλλά προφανώς και την πολύ αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ».

Ως πρώτο μέτρο, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε αυστηρούς ελέγχους για τα κράνη και παράλληλα φορολογική ελάφρυνση, ώστε να μειωθεί η τιμή τους. «Δεν πρόκειται να δεχθώ καμία απόκλιση από την υποχρεωτική χρήση κράνους για τα δίκυκλα. Οπως εφαρμόζουμε τον αντικαπνιστικό νόμο, έτσι θα καταστήσουμε και απολύτως σαφές ότι τα κράνη είναι υποχρεωτικά. Αυτό θα το πλαισιώσουμε με ένα πλέγμα φορολογικών κινήτρων, έτσι ώστε η απόκτηση κράνους να γίνει πιο οικονομική», υπογράμμισε, δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων στο συγκεκριμένο ζήτημα και αποτυπώνοντας την αίσθηση προτεραιότητας που θα δοθεί.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί συνολικό σχέδιο οδικής ασφάλειας, καθώς και σχέδιο αναδιάταξης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να ομαλοποιηθεί ο ρυθμός των δρομολογίων στις συγκοινωνίες. «Οι πολίτες των Αθηνών καθημερινά βιώνουν μια κατάσταση η οποία είναι απαράδεκτη στο μετρό της Αθήνας. Αυτό που βλέπουμε, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι τεράστιες καθυστερήσεις και ότι το 1/3 των συρμών δεν βρίσκονται σε λειτουργία. Θέλουμε να βρούμε άμεσα λύση. Τις λύσεις αυτές τις σχεδιάζουμε ώστε τον Σεπτέμβριο, που πλέον θα γυρίσει ο κόσμος από τη θερινή περίοδο, το μετρό να λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργεί σε κάθε πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα».

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και τα ζητήματα για τους βασικούς διαγωνισμούς σχετικά με τα δημόσια έργα, χωρίς να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή