Δικηγόρος προσαχθέντων στη Ρόδο: Κανείς δεν φώναξε τίποτα, ήταν μπροστά και η αδερφή τους

Δικηγόρος προσαχθέντων στη Ρόδο: Κανείς δεν φώναξε τίποτα, ήταν μπροστά και η αδερφή τους

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το ξενοδοχείο ήταν πλήρως εφοδιασμένο με άδειες, υπήρχε ναυαγοσώστης στη συγκεκριμένη πίσίνα και τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας», σημείωσε ο Ε. Δημητριάδης, δικηγόρος των προσαχθέντων από το ξενοδοχείο της Ρόδου, στην πισίνα του οποίου βρήκαν τον θάνατο τα δύο κορίτσια από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, βάσει του νόμου, οι κανόνες ασφαλείας είναι «η αναγραφή του βάθους της πισίνας, η ύπαρξη σωσιβίων, η ένδειξη ότι απαγορεύονται οι βουτιές και το ωράριο λειτουργίας που αναγράφεται και έχει άμεση συνάρτηση με το ωράριο του ναυαγοσώστη.

Όπως είπε ο ίδιος, τα δύο κορίτσια μπήκαν στην πισίνα 20 λεπτά μετά το κλείσιμό της και πνίγηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και κυρίως, χωρίς κανένας από τους παρόντες να καταλάβει το ο,τιδήποτε.

«Η τρίτη, 10χρονη αδελφή που ήταν μαζί τους, μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, είχε μπει και αυτή και κάποια γύρισε την πλάτη της και δεν κατάλαβε τίποτα», είπε σχετικά για να συμπληρώσει ότι το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό από κανέναν που ήταν στο σημείο.

«Υπήρχε κόσμος στις ξαπλώστρες εκεί που δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν φώναξε κανένας τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όπως είπε ο Ε. Δημητριάδης, το ξενοδοχείο είχε πρόσφατα ελεγχθεί από tour operators, ενώ λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν υπήρχαν κάμερες για να καταγράψουν το συμβάν. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή