Υπουργείο Παιδείας: Τρεις παρεμβάσεις στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Υπουργείο Παιδείας: Τρεις παρεμβάσεις στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση της ύλης σε Βιολογία, Χημεία, Κοινωνιολογία, Οικονομία, Ιστορία και Αρχαία, κατάργηση των τμημάτων ελεύθερης πρόσβασης και μείωση του συντελεστή της λογοτεχνίας στη συνεξέταση με την Εκθεση ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο Παιδείας.

«Πολιτική μας απόφαση είναι να μην αλλάξουμε τους βασικούς άξονες στο πρόσφατα ψηφισθέν σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση για τους μαθητές που εισέρχονται φέτος στην Γ' Λυκείου, αλλά να προχωρήσουμε σε επιμέρους βελτιωτικές κινήσεις με στόχο να διορθώσουμε δυσλειτουργίες του εν λόγω συστήματος», ανέφερε η ηγεσία του υπουργείου.

Οι παρεμβάσεις, που είχαν εξαγγελθεί από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως σε δηλώσεις στα ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα, κωδικοποιούνται ως εξής:

– Θα μειωθεί η ύλη στη Βιολογία, τη Χημεία, την Κοινωνιολογία, την Οικονομία, την Ιστορία, τα Αρχαία Ελληνικά. Το υπουργείο Παιδείας δήλωσε ότι έλαβε υπ' όψιν την εισήγηση του ΙΕΠ και μετά από διαβούλευση με επιστημονικές ενώσεις, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά αφού το ΙΕΠ ήταν αυτό που προ μηνός αποφάσισε το εύρος της ύλης.

– Θα μειωθεί ο συντελεστής βαρύτητας της Λογοτεχνίας στο 15% του συνολικού βαθμού του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας.

– Θα προταθεί στη Βουλή ενιαία αντιμετώπιση των τμημάτων, αίροντας την κατηγοριοποίησή τους σε «ελεύθερης πρόσβασης» και «κατόπιν εξετάσεων».

Εκτενέστερες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση θα υλοποιηθούν τα προσεχή διδακτικά έτη.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι οι φετινοί απόφοιτοι, εφόσον επιλέξουν να επανεξεταστούν στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση το 2020, θα εξετασθούν με το ίδιο σύστημα με το οποίο εξετάσθηκαν φέτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή