Ηλεκτρονική διασύνδεση της ΑΑΔΕ με το Μητρώο Ταυτοτήτων της ΕΛΑΣ

Ηλεκτρονική διασύνδεση της ΑΑΔΕ με το Μητρώο Ταυτοτήτων της ΕΛΑΣ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τίθεται σε λειτουργία από αύριο, Τρίτη,  η ηλεκτρονική διασύνδεση του Φορολογικού Μητρώου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, απαλλάσσοντας έτσι τους πολίτες από την υποχρέωση των χρονοβόρων επισκέψεων και συναλλαγών στις ΔΟΥ.

Η διασύνδεση αυτή αποτελεί υλοποίηση της απόφασης Α. 1164/2019 του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή και του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, το οποίο είχε υπογραφεί με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με τη διασύνδεση αυτή, η ΑΑΔΕ ενημερώνεται αυτόματα για τις μεταβολές στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας (έκδοση, αντικατάσταση, απώλεια και επανέκδοση).

Ο πολίτης, δηλαδή, δεν χρειάζεται πλέον να επισκέπτεται την εφορία, αλλά λαμβάνει σχετικό μήνυμα στην ηλεκτρονική του θυρίδα στο TAXISnet, που τον ενημερώνει για το γεγονός της αυτόματης μεταβολής.

Σε περίπτωση που ο πολίτης δεν λάβει εντός δεκαημέρου σχετικό μήνυμα μέσω του TAXISnet, τότε θα πρέπει να προσέλθει στη αρμόδια ΔΟΥ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή