Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου των Επιτρόπων

Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου των Επιτρόπων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την εκλογή του Jim G. Logothetis στη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου των Επιτρόπων. Ο Jim διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος από το 2014, πριν από τον διορισμό του ως Προέδρου την 1η Ιουλίου 2019. Η Concetta M. Stewart, η οποία πρόσφατα εντάχθηκε στο δυναμικό της AGB Search ως Διευθύντρια και διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου από το 2017-2019, θα συνεχίσει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο από τη θέση της Αντιπροέδρου.

Ο Jim αποσύρθηκε από την πολυεθνική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Ernst & Young (EY) στις 30 Ιουνίου 2019. Κατά τη διάρκεια της διακεκριμένης σταδιοδρομίας του στην ΕΥ, επί σαράντα χρόνια, ο Jim ανέλαβε πλήθος ηγετικών ρόλων, στα γραφεία της εταιρείας στο Σικάγο, τη Φρανκφούρτη, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Ατλάντα και ήταν Επικεφαλής Εταίρος για κάποιους από τους πιο επιφανείς πελάτες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων πολλών εταιρειών που εντάσσονται στη λίστα Fortune 250 (όπως π.χ. οι Coca-Cola Company, Fiat Chrysler Automobiles, Whirlpool Corporation).

Ο Jim έχει θητεύσει στα διοικητικά συμβούλια πολλών μη κερδοσκοπικών οργανισμών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Boys & Girls Clubs of America, Archbishop Iakovos Leadership 100 Endowment Fund, National Hellenic Museum, Hellenic American Academy και DePaul University.

Ο Jim διαθέτει MBA στη Λογιστική, τα Οικονομικά και τις Διεθνείς Επιχειρήσεις από το University of Chicago Booth Graduate School of Business και BS στη Λογιστική από το DePaul University. Σε ηλικία 13 ετών μετανάστευσε από την Ελλάδα στην Αμερική. Είναι παντρεμένος με τη Μαριάννα Αναλυτή και έχει τρία παιδιά και οκτώ εγγόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή