Προκαταρκτική για τον θάνατο από μπασκέτα

Προκαταρκτική για τον θάνατο από μπασκέτα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου την ώρα που πήγε να παίξει και είμαστε όλοι συντετριμμένοι από το γεγονός». Η πρώτη φράση της χθεσινής ανακοίνωσης του δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνούς για το τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός 19χρονου παιδιού εξαιτίας της «αποκόλλησης» της μπασκέτας από το έδαφος, στο χωριό Δασκαλόπετρα το βράδυ της Κυριακής, τα λέει όλα. Ενα παιδί σκοτώθηκε επειδή βγήκε να παίξει.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου έχει διατάξει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου αναζητούν την άκρη του νήματος: ποιος επιτέλους ήταν αρμόδιος για την τήρηση της νομοθεσίας, τον έλεγχο των επιπέδων ασφαλείας στο μικρό αυτό γήπεδο μπάσκετ, ακριβώς πότε τοποθετήθηκε εκεί η μπασκέτα, με ευθύνη ποιου εργολάβου κ.ο.κ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, η μπασκέτα είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια, ενώ ήταν στερεωμένη σε τσιμέντο βάθους μερικών εκατοστών, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Ηταν μια προδιαγεγραμμένη τραγωδία, που έμελλε να συμβεί αυτό το καλοκαίρι με θύμα ένα 19χρονο αγόρι από το Μαρούσι που βρισκόταν στο νησί για διακοπές και εκείνο το βράδυ αποφάσισε να παίξει μπάσκετ. Οι προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο Χίου, όπου μεταφέρθηκε αμέσως ο 19χρονος, ήταν υπεράνθρωπες, αλλά το παιδί υπέκυψε στις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί.

Χθες νωρίς το πρωί, αφέθηκε ελεύθερος από τις Αρχές ο δήμαρχος Χίου, που είχε αυτοβούλως παρουσιαστεί τα ξημερώματα της Δευτέρας στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου, όπως είπε, «να διευκολύνω τη διαδικασία της διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη σε αυτά τα πρώτα στάδια». Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επέστρεψε στα καθήκοντά του. «Στον Δήμο Χίου είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του Δήμου Χίου. Οπως είναι γνωστό, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να υπεισέλθω στην ουσία της υπόθεσης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού», ανέφερε ο κ. Βουρνούς.

Τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό γεγονός εξέφρασε χθες και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. «Είναι αυτονόητο πως η υπόθεση θα διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες κρατικές αρχές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή