Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες αναμένουμε σήμερα Σάββατο. Σε πολλές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το αίσθημα δυσφορίας θα είναι αυξημένο με εξαίρεση το Αιγαίο και τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά λόγω των ενισχυμένων βορείων ανέμων.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται τόσο το αίσθημα δυσφορίας (με πορτοκαλί και κόκκινο οι περιοχές όπου αναμένεται αυξημένο αίσθημα δυσφορίας)  όσο και οι μέγιστες θερμοκρασίες σε επιλεγμένες πόλεις το μεσημέρι του Σαββάτου 10/08.

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο-1

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν έως και το τέλος της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.

Όπως φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί, και παρουσιάζει την πρόγνωση της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500 μέτρων πάνω από την Αθήνα, η ατμόσφαιρα θα παραμείνει θερμότερη έως και 5 έως 7 βαθμούς Κελσίου από την μέση τιμή της περιόδου 1981 – 2010.

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο-2

Η ξηρασία σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους ανέμους και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες οδηγεί σε πολύ υψηλό έως τοπικά ακραίο κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών στη χώρα μας.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το μεσημέρι του Σαββάτου 10/08. Με πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα φαίνονται οι περιοχές με πολύ υψηλή και ακραία επικινδυνότητα.

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο-3

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή