Πυρκαγιά στον Μαραθώνα (βίντεο – φωτογραφίες)

Πυρκαγιά στον Μαραθώνα (βίντεο – φωτογραφίες)

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στον Μαραθώνα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συνολικά, 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Μεταξύ των πυροσβεστών είναι και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με συνολικά 48 άτομα, ενώ συνδρομή παρέχουν πέντε υδροφόρες της Περιφέρειας τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.

Σύμφωνα, πάντως, με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Πέτρου Φιλίππου στον ΣΚΑΪ, η φωτιά έχει οριοθετηθεί, παρότι οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσχέραναν το έργο των πυροσβεστών. 

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται πάνω από την πόλη του Μαραθώνα και καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση. 

Κοντά στην πυρκαγιά είναι θερμοκήπια και αγροικίες, καθώς και εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή