Kαταγγελίες για εκρήξεις λίγο πριν το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στον Υμηττό

Kαταγγελίες για εκρήξεις λίγο πριν το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στον Υμηττό

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kαταγγελίες για έκρηξη στο σημείο της πυρκαγιάς καθώς και για ταυτόχρονες εστίες στην περιοχή της Παιανίας είδαν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά τη φωτιά που ξεκίνησε τα ξημερώματα.

Όπως έγινε γνωστό, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς, εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγω για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

Για «τεράστιο μέτωπο με 20 μέτρα φλόγα στις 3 και το πρωί, περίπου στα 40 μέτρα από κατοικίες στην Παιανία που  εξαπλώθηκε σχετικά γρήγορα λόγω των ανέμων, έφτασε στην κορυφογραμμή» έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η κινητοποίηση ήταν νομίζω ακαριαία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν» τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα, στεγανοποιήσαμε την Κατεχάκη, τρέξαμε προσομοίωση που αφορούσε την ένταση του ανέμου ενημερώθηκαν όλοι οι δήμοι, ενεργοποιήσαμε προληπτικά πρωτόκολλα απομάκρυνσης των κατοίκων που δεν χρειάστηκε να εφαρμόσουμε η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων ήταν υποδειγματική» πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή