ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνδρομή του Στρατού Ξηράς στις πυρκαγιές σε Ελαφόνησο και Υμηττό (φωτογραφίες)

Συνδρομή του Στρατού Ξηράς στις πυρκαγιές σε Ελαφόνησο και Υμηττό (φωτογραφίες)

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που ξέσπασαν τα τελευταία 24ωρα σε Ελαφόνησο και Υμηττό συνέδραμε ο Στρατός Ξηράς. 

syndromi-toy-stratoy-xiras-stis-pyrkagies-se-elafoniso-kai-ymitto-fotografies0

Υπενθυμίζεται ότι άμεση ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Υμηττό που ξέσπασε λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα και που πλέον δεν έχει ενεργό μέτωπο αλλά μόνο διάσπαρτες εστίες για την αντιμετώπιση των οποίων συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις.

syndromi-toy-stratoy-xiras-stis-pyrkagies-se-elafoniso-kai-ymitto-fotografies1

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ από τις 06:00 το πρωί, ενώ με το πρώτο φως της μέρας, άρχισαν τις ρίψεις πέντε αεροπλάνα, πέντε ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο ως συντονιστικό και δύο ελικόπτερα του Στρατού.

syndromi-toy-stratoy-xiras-stis-pyrkagies-se-elafoniso-kai-ymitto-fotografies2

Παράλληλα, για την πυρκαγιά στην Ελαφόνησο που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου και αναζωπυρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, εκτός από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχείρησαν, στο έργο της κατάσβεσής της συνέδραμαν δύο ελικόπτερα και δύο μηχανήματα έργου του Στρατού,  τέσσερα οχήματα ΟΤΑ και μία υδροφόρα.

syndromi-toy-stratoy-xiras-stis-pyrkagies-se-elafoniso-kai-ymitto-fotografies3

Ενδεικτικά, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο από στις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου έως στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, συνολικά επιχείρησαν 875 πυροσβέστες, 318 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα αεροσκάφη, εννιά ελικόπτερα και τρία PZL. Συνδρομή παρείχαν δύο ελικόπτερα του Στρατού, 20 οχήματα ΟΤΑ και δύο υδροφόρες.

syndromi-toy-stratoy-xiras-stis-pyrkagies-se-elafoniso-kai-ymitto-fotografies4

syndromi-toy-stratoy-xiras-stis-pyrkagies-se-elafoniso-kai-ymitto-fotografies5