Συνωστισμός τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σαμοθράκης – «πολιόρκησαν» το πρώτο πλοίο (φωτογραφίες)

Συνωστισμός τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σαμοθράκης – «πολιόρκησαν» το πρώτο πλοίο (φωτογραφίες)

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοφανείς σκηνές κατεγράφησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο λιμάνι της Σαμοθράκης, όπου τις τελευταίες ημέρες, εκατοντάδες επισκέπτες του νησιού παρέμεναν εγκλωβισμένοι, λόγω της εννιαήμερης διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Συνωστισμός τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σαμοθράκης – «πολιόρκησαν» το πρώτο πλοίο (φωτογραφίες)-1

Οταν το πλοίο «Andros Jet», το οποίο επιστρατεύτηκε για δρομολόγια μεταξύ Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης έδεσε στο λιμάνι και άνοιξε τις πύλες του, δεκάδες επιβάτες επιχείρησαν να εισέλθουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες προσέγγισε το νησί το πρώτο πλοίο ύστερα από εννέα ημέρες, το ταχύπλοο «Ζέφυρος», το οποίο ωστόσο δεν έχει μεγάλη χωρητικότητα επιβατών. Ειδικότερα, το εν λόγω πλοίο χωράει περίπου 100 επιβάτες, ενώ στη συνέχεια προσέγγισε το οχηματαγωγό «ANAX». Το γεγονός όμως ότι το πλοίο «ΑΝΑΧ» μπορεί να μεταφέρει μόνο οχήματα και όχι επιβάτες αποτέλεσε σοβαρό πρόβλημα, καθώς οι εγκλωβισμένοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. δεν μπορούσαν να στείλουν στην Αλεξανδρούπολη τα οχήματά τους χωρίς οι ίδιοι να τα παραλάβουν. Ετσι, παράγοντες του νησιού εξηγούν ότι η έλευση του «ΑΝΑΧ» δεν διευκόλυνε ιδιαίτερα την κατάσταση.

Συνωστισμός τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σαμοθράκης – «πολιόρκησαν» το πρώτο πλοίο (φωτογραφίες)-2

Βάσει προγραμματισμού από σήμερα το πρωί το «Andros Jet» θα πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια προκειμένου σταδιακά το πρόβλημα να αποκατασταθεί πλήρως.

Ωστόσο, η ζημιά που προκάλεσε ο «αποκλεισμός» του νησιού τις τελευταίες ημέρες είναι ήδη πολύ μεγάλη, με επιχειρηματίες του νησιού να κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή. Εξηγούν δε ότι τα δωμάτια που μένουν κατειλημμένα είναι ατόμων που έχουν «ξεμείνει» στο νησί, όσοι ήταν να έρθουν δεν ήρθαν ποτέ λόγω της μη προσέγγισης πλοίου, ενώ και όσοι είχαν προγραμματίσει να περάσουν τον Δεκαπενταύγουστο εκεί, δεν θα το πράξουν υπό τον φόβο της αδυναμίας επιστροφής.

Συνωστισμός τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σαμοθράκης – «πολιόρκησαν» το πρώτο πλοίο (φωτογραφίες)-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή