Εξομαλύνεται η κατάσταση στη Σαμοθράκη αλλά η αβεβαιότητα διώχνει τους επισκέπτες

Εξομαλύνεται η κατάσταση στη Σαμοθράκη αλλά η αβεβαιότητα διώχνει τους επισκέπτες

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κανονικότητα φαίνεται να έχει επανέλθει η ζωή στη Σαμοθράκη μετά από τις σχεδόν 10 ημέρες «αποκλεισμού του νησιού και εκατοντάδες εγκλωβισμένους τουρίστες,  αφού το νησί είχε μείνει χωρίς καράβι.

 Τα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη από το «ANDROS JET» συνεχίζονται μέχρι το Σάββατο 17/8 και την Κυριακή 18/8 ενώ παρατείνεται μέχρι τις 25/8 η ναύλωση του πλοίου «ΑΝΑΞ», για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Ωστόσο, η αβεβαιότητα για το τι θα γίνει μετά κάνει τους τουρίστες να επισπεύδουν την αναχώρησή τους, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος του νησιού, Αθανάσιος Βίτσας, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

«Σήμερα, επειδή υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα, έχουν σχηματιστεί ουρές στο λιμάνι για να αναχωρήσουν εκτάκτως άνθρωποι που είχαν σκοπό να παραμείνουν, αλλά δεν ξέρουν τι θα γίνει τις επόμενες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικες επιπτώσεις από τη διαμορφωθείσα κατάσταση, με δεδομένο ότι οι ακυρώσεις είναι ήδη πολλές, εκτίμησε πως όταν στο τέλος του μήνα οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Σαμοθράκη θα κάνουν «ταμείο», θα βρεθούν αντιμέτωποι με συντριπτικά δυσμενέστερες συνθήκες απ' ό,τι με πέρυσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή