Αστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Αστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστατος παραμένει και σήμερα ο καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που ενδεχομένως δώσουν «ανάσα» στο έργο των πυροσβεστών. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα ανατολικά και στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις πρώτες πρωινές ώρες την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Η πρόσκαιρη κακοκαιρία βαθμιαία θα περιοριστεί στα νότια και από το βράδυ θα σταματήσει.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Στην Αττική αναμένονται επίσης τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια επίσης αναμένονται σήμερα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, που έως τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι.

Ο άστατος καιρός είχε ξεκινήσει από τον Δεκαπενταύγουστο. Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από 3.000 κεραυνοί ανιχνεύθηκαν στη χώρα μας μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στην Κεντρική Ελλάδα. Η ηλεκτρική δραστηριότητα, που καταγράφηκε από το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ZEUS, ήταν έντονη και εκτεταμένη. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στις Σέρρες με 25 χιλιοστά, στη Βλάστη Κοζάνης με 16 χιλιοστά και στη Λαμία με 15, ενώ σε πολλές ακόμη περιοχές καταγράφηκε βροχή άνω των δέκα χιλιοστών σε λιγότερο από μία ώρα, γεγονός ενδεικτικό της έντασης των καταιγίδων. Ο καιρός παρέμεινε άστατος και χθες Παρασκευή, με τις καταιγίδες να πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή