ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ρεύμα μέχρι αύριο ο Πόρος

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ρεύμα μέχρι αύριο ο Πόρος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ρεύμα είναι τις τελευταίες ώρες το νησί του Πόρου μετά την πρόσκρουση ιδιωτικού ελικοπτέρου τύπου Agusta A109 σε καλώδια της ΔΕΗ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά και τον τραγικό θάνατο των τριών επιβατών του. 

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ σημείωσε ότι οι ζημιές στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί από το Γαλατά είναι εκτεταμένες και η πλήρης αποκατάστασή τους αναμένεται τις πρωινές ώρες της 21ης Αυγούστου, καθώς οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχιστούν πυρετωδώς καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ταυτόχρονα τα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη που μεταφέρονται στο νησί, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τις πρώτες πρωινές ώρες και να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος από τα φορτία του νησιού. Στο μεταξύ με τη συνδρομή του Στρατού, καταβάλλονται αυτή την ώρα προσπάθειες για να ηλεκτροδοτηθούν με γεννήτριες χαμηλής τάσης  κρίσιμες υποδομές του Πόρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ να σταλούν άμεσα γεννήτριες στο νησί και στον Στρατό για την ενίσχυση και από εκεί με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη. Επίσης, σε επιφυλακή είναι η Αστυνομία και όλες οι υπηρεσίες, για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των γεννητριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή