ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές σε Καλάβρυτα, Βοιωτία και Πρέβεζα

pyrkagies-se-kalavryta-voiotia-kai-preveza-2334369

Τρία ενεργά μέτωπα καλούνται να διαχειριστούν οι Πυροσβέστες σε Καλάβρυτα, Βοιωτία και Πρέβεζα.

Στην Πρέβεζα η φωτιά ξέσπασε τη νύχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Ζηρού. Στο σημείο βρίσκονται 17 πυροσβέστες με 6 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 16 πυροσβέστες.

Στα Καλάβρυτα ξέσπασε φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή Μουρίκι. Επιτόπου βρίσκονται 28 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο.

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στην περιοχή Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου στα Αντίκυρα Βοιωτίας, όπου κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα με επτά πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και δύο Πετζετέλ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και τα μποφόρ που καταγράφηκαν την Κυριακή αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόαμ και τους 40 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικα.

Λόγω του συνδυασμού ζέστης – ανέμων προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), καθώς και Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος).