ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτογραφίες από τα κτίρια που εκκένωσε η ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια

Φωτογραφίες από τα κτίρια που εκκένωσε η ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια

Φωτογραφίες από τα υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια, στα οποία χθες η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις εκκένωσης, έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. 

Φωτογραφίες από τα κτίρια που εκκένωσε η ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια-1
Από την οδό Ασημάκη Φωτήλα 18. Το κτίριο κατελήφθη από αναρχικούς το 2017 και η κατάληψη ήταν γνωστή ως «Rosa de Foc»

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν χώρα σε κτίρια επί των οδών Καλλιδρομίου, Ασημάκη Φωτήλα και Σπύρου Τρικούπη.

Φωτογραφίες από τα κτίρια που εκκένωσε η ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια-2
Από το κτίριο στην οδό Καλλιδρομίου 74, γνωστό ως «GARE»

Παράλληλα, στη δημοσιότητα δόθηκαν και φωτογραφίες από το ξενοδοχείο στο οποίο μεταφέρθηκαν οι 143 μετανάστες που βρίσκονταν στα δύο κτίρια της οδού Σπύρου Τρικούπη.

Φωτογραφίες από τα κτίρια που εκκένωσε η ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια-3
Εικόνα από το ξενοδοχείο στο οποίο μεταφέρθηκαν οι μετανάστες

Σχολιάζοντας τις επιχειρήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επέκρινε την αντιπολίτευση για την κριτική που άσκησε για το ζήτημα, τονίζοντας ότι «όσοι εγκαλούν την κυβέρνηση, θεωρούν ότι είναι ευαισθησία οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κτίρια που εκκενώθηκαν» και έδειξε τις σχετικές φωτογραφίες.

«Αυτό δεν είναι ευαισθησία είναι ακραία υποκρισία. Εμείς όταν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν οικογένειες και παιδιά, φροντίσαμε να μεταφερθούν σε χώρο με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης» -και έδειξε και πάλι αντίστοιχες φωτογραφίες. Αφήνουμε τους Έλληνες πολίτες να κρίνουν ποιοί έχουν ευαισθησία και ποιοί υποκρισία, τόνισε ο κ. Πέτσας. Η κυβέρνηση φροντίζει να συνδυάζεται η σφάλεια με ανθρώπινες συνθήκες, συμπλήρωσε.