Σε επιφυλακή για πυρκαγιές και την Τετάρτη – Υψηλές θερμοκρασίες και ενισχυμένοι άνεμοι

Σε επιφυλακή για πυρκαγιές και την Τετάρτη – Υψηλές θερμοκρασίες και ενισχυμένοι άνεμοι

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενήντα τρεις δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα το προηγούμενο 24ωρο με τον κίνδυνο για πυρκαγιές να παραμένει πολύ υψηλός και την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019. 

Στο «κόκκινο« βρίσκονται έξι περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, στην κατηγορία κινδύνου 4, βρίσκονται οι εξής περιφέρειες: Αττικής, Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτίας, Σκύρος), Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία) και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Την ίδια ώρα ο καιρός θα συνεχίσει να είναι ζεστός και με ενισχυμένους ανέμους, ενώ πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις υπάρχει το απόγευμα της Τετάρτης στα ορεινά της Ηπείρου.

Αναλυτικά: 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία από 20 έως 35, στα δυτικά ηπειρωτικά από 22 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 33 και τοπικά έως 35 με 36 και στην Κρήτη από 20 έως 31 και τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 33 με 34.

Οι άνεμοι στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και στο Κεντρικό τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα πνέουν από 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή