Διορισμός Επισκόπου Μωκησσού Δημητρίου

Διορισμός Επισκόπου Μωκησσού Δημητρίου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Επίσκοπος Μωκησσού κ. Δημήτριος διορίστηκε από τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο ως Αρχιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ελληνορθοδόξου Εθνικού Προσκυνήματος του Ιερού Φωτίου στο St. Augustine της Φλώριδας, το οποίο υπάγεται απ᾽ ευθείας στον Αρχιεπίσκοπο.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, μεταξύ των καθηκόντων του κ. Δημητρίου, θα είναι και η διοργάνωση και η ανάπτυξη ιεραποστολικής, κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης προς τους ισπανοφώνους των ΗΠΑ, καθώς γνωρίζει την ισπανική γλώσσα, η οποία είναι η δεύτερη σε χρήση γλώσσα στην πολιτεία της Φλώριδας.

Επιπλέον, μετά την παραίτηση του Μητροπολίτου Πιττσβούργου κ. Σάββα από της θέσεώς του ως Συνοδικού Συνδέσμου της Επισκοπικής Συνελεύσεως και, ως εκ τούτου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Orthodox Christian Mission Center (ΟCMC), ως αντικαταστάτης αυτού διορίσθηκε ο Θεοφιλ. κ. Δημήτριος.

Ο Επίσκοπος Μωκησσού κ. Δημήτριος υπηρέτησε επί σειράν ετών ως ιερεύς και ως αρχιερεύς από της θέσεως του Πρωτοσυγκέλλου τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σικάγου κυρό Ιάκωβο, μετά την εν Κυρίω κοίμηση του οποίου επέστρεψε στην οργανική του θέση ως βοηθού Επισκόπου του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή