Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση της Βασιλικής Θάνου – Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου η απόφαση

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση της Βασιλικής Θάνου – Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου η απόφαση

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζητήθηκε στο αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση της πρώην προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου και άλλων τριών μελών της με την οποία ζητούν να παραμείνουν στις θέσεις τους, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση τους επί της ουσίας από το ΣτΕ στο οποίο και έχουν ηδη προσφύγει.

Η αίτηση αναστολής της Βασιλικής Θάνου εκδικάστηκε από το Τμήμα Αναστολών του ανωτάτου δικαστηρίου με πρόεδρο την Πρόεδρο του Δικαστηρίου Αικατερίνη Σακελλροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο της Επικρατείας Δημ. Εμμανουηλίδη.

Οι αιτούντες υποστηρίζουν, πως η πρόσφατη νομοθετική ρύμθιση που τους έθεσε εκτός της Επιτροπής Ανταγωνισμού, παραβιάζει σειρά κοινοτικών διατάξεων και ρυθμίσεων της ελληνικής νομοθεσίας και κάνουν λόγο για φωτογραφικού τύπου διατάξεις.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η οποία γίνεται «εν συμβουλίω», δηλαδή χωρίς δημοσιότητα, οι συνήγοροι τόσο των αιτούντων, όσο και του ελληνικού δημοσίου ανέπτυξαν τις απόψεις τους και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί ως τα μέσα του Σεπτεμβρίου. Αλλωστε η κύρια προσφυγή της Βασιλικής Θάνου και των λοιπών έχει προσδιοριστεί για τον Δεκέμβριο, ενώ πρόσφατα η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχασε και την προσωρινή διαταγή που είχε ζητήσει καθώς το αίτημά της απορρίφθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Μιχάλη Πικραμένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή