ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στο hotspot της Μόριας

Επεισόδια στο hotspot της Μόριας

Eνταση επικράτησε στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια όταν ανήλικοι που διαμένουν εκεί, άρχισαν να διαμαρτύρονται ζητώντας την άμεση μετακίνησή τους. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν με χρήση δακρυγόνων για την εξομάλυνση της κατάστασης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η ένταση δημιουργήθηκε από ομάδα 50 περίπου ανήλικων που προέβαλαν ως αίτημα την άμεση αποχώρηση τους από το Κέντρο.

«Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις για την εξομάλυνση της κατάστασης και όταν το προσωπικό της Ο.Π.Κ.Ε. δέχτηκε επίθεση, έγινε χρήση ενός δακρυγόνου για την απώθηση των ατόμων. Ακολούθως αφού περιορίσθηκαν σε ασφαλή χώρο, ομάδα διαπραγμάτευσης συζητά μαζί τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης» αναφέρετια χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη με τη συμμετοχή 11 Δημάρχων του βορειοανατολικού Αιγαίου, εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την διατύπωση μιας κοινής θέσης και κοινού πλαισίου δράσης σε σχέση με το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, καθώς η κατάσταση στα νησιά είναι ασφυκτική.

Yπενθυμίζεται ότι σε εφαρμογή μπήκε τα τελευταία 24ωρα η επιχείρηση αποσυφμόρησης του νησιού, με περίπου 1.400 άτομα να μεταφέρονται χθες και προχθές σε άλλα κέντρα υποδοχής.